Sötsur kyckling à la Tobbe

Kycklingfilé med sötsur sås och grönsaker som röd, gul och grön paprika, vitlök, purjolök, salladslök och bambuskott.

En slags kycklingpanna eller gryta du kan servera med kokt ris som thairis eller jasminris.

6 portioner sötsur kyckling med grönsaker

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 750 g kycklingfilé
  • 2 msk soja
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 grön paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 st salladslökar
  • 1 liten purjolök
  • 1 burk bambuskott
  • 6 msk olivolja
  • Sötsur sås: 4 msk finhackad morot
  • 2 st finhackad schalottenlök
  • 2 klyftor finhackad vitlök
  • 3 cm röd spansk peppar
  • 2 msk olja
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 3 msk röd vinäger
  • 2 tsk socker
  • 2 tsk tomatpuré
  • 3 tsk potatismjöl utrört i lite vatten

Tillagning

  1. Skär och finhacka tomat, lök, vitlök och chili till såsen.
  2. Hetta upp olja i en kastrull och fräs grönsakerna. De ska inte ta färg.
  3. Blanda ner kycklingbuljong, vinäger, socker och tomatpuré.
  4. Koka upp och tillsätt potatismjöl utrört i lite vatten under omrörning.
  5. Skär kycklingfilén i tärningar och marinera i soja.
  6. Skär paprika i tärningar, hacka vitlök, skölj och strimla salladslöken i centimeterstora bitar samt purjolöken i halvcentimeter stora bitar.
  7. Hetta upp en panna och tillsätt hälften av oljan när pannan ryker.
  8. Bryn vitlöken och tillsätt köttet. Fräs i 1-2 minuter och tag upp.
  9. Tillsätt resten av oljan och fräs grönsakerna i någon minut, häll tillbaka köttet. Tillsätt den sötsura såsen och rör om. Smaka av.
  10. Servera med jasminris.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-09-26

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.