Sötsur vegetarisk quorngryta
Sötsur vegetarisk quorngryta med grönsaker, matyoghurt, ris, grönsallad och bröd.
Quorn, paprika, svamp, salladslök i sötsur tomatsås smaksatt med chili och vitlök.
Tillagning
- Skala och finhacka vitlöken samt lägg i en stekpanna.
- Skölj och finhacka chilin och lägg med vitlöken.
- Skölj och tärna paprikan.
- Skölj, rensa samt dela svampen grovt.
- Skär bort fästet på salladslöken eller purjolöken. Strimla den.
- Tillsätt 2 msk olja och fräs paprika, vitlök och chilin någon minut under omrörning på högsta värme. Lägg över i en kastrull.
- Tillsätt lite mer olja i stekpannan och sänk värmen något. Fräs svampen och löken samt lägg över i grytan.
- Tärna quornfiléerna eller använd quorn i bitar. Fräs i stekpannan i lite olja och lägg över i grytan.
- Tillsätt tomatpuré till grytan och fräs runt den någon minut.
- Häll i vatten, socker, vinäger, salt och peppar. Smaka av grytan. Låt den koka ca 5 minuter på medelvärme.
- Servera den sötsura grytan med önskat tillbehör.
Serveringsförslag
Varianter
- Du kan variera grönsakerna i grytan ex. passar gul lök i grova bitar, slantad morot, strimlad kål, blomkål mm.
- Du kan ersätta quorn med seitanbitar, tempeh eller sojagrytbitar.
- Vidare passar kött som kycklingfilé, fläskfilé eller strimlad biff om du ej vill laga vegetariskt.
Uppskattat näringsvärde per portion: 428 kcal