Kycklingwok i sötsur sås
Kycklingwok med paprika och purjolök i sötsur sås.
Min version av strimlad wokad kyckling med inspiration från Kina.
En kycklinggyta med god sås och knapriga grönsaker som morötter, champinjoner, sockerärtor, champinjoner, purjolök och bambuskott.
Tillagning
- Börja koka jasminris om du vill ha det till.
- Skär kycklingköttet i strimlor. Marinera kycklingen i maizena, äggvita, vinäger och en nypa salt.
- Skiva och strimla grönsakerna.
- Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna och bryn kycklingbitarna gyllenbruna ca 3 minuter. Tag upp kycklingen och lägg upp vid sidan i ex. en skål.
- Fräs grönsakerna lite i taget i 4 minuter var. Lägg över i skålen.
- Häll på vatten, buljongtärning och soja i woken. Låt sjuda i ett par minuter.
- Blanda under tiden ingredienserna till såsen i en redningsbägare. Skaka ihop såsen och rör ner den i grytan. Koka upp och låt såsen tjockna.
- Tillsätt kyckling och grönsaker. Vänd runt i såsen.
- Servera kycklingwoken med jasminris.
Uppskattat näringsvärde per portion: 327 kcal