Siesta
Siesta är en cocktail med tequila, campari, sockerlag, färskpressad grapefrukt och lime.
Drinken är en variant på Hemingway Special eller Hemingway Daiquiri med tequila istället för rom och campari istället för maraschinolikör.
Den skapades 2006 av bartendern Katie Stipe i New York.
Tillagning
- Förbered sockerlag om du ej har det klart.
- Ställ martiniglas eller coupeglas i kylen eller frysen.
- Pressa limesaft och grapefruktjuice.
- Mät upp tequila, grapefruktjuice, limejuice, sockerlag och campari i en shaker med is.
- Skaka drinken 10 sekunder.
- Sila upp i glas och garnera med torkad citrus, grapefruktskal, limeskal, limeskiva eller limeklyfta.
Serveringsförslag
- Serveras i ett martiniglas, coupeglas eller liknande. Drinken kan även serveras i old fashioned glas, tumbler eller annat lågt glas med is on the rocks.
- Drinken passar att serveras hela dagen men speciellt innan maten som aperitif.
- Gott till är snacks som salta pinnar, chips, rostade pekannötter eller andra rostade nötter.
Garnering
- Jag garnerade med en skiva torkad citrus.
- Fler förslag är grapefruktskal, limeskal eller en skiva lime eller limeklyfta.
Förberedelse
- Kyl gärna glaset innan i kylen eller frysen.
- Gör sockerlag innan.
Uppskattat näringsvärde per portion: 157 kcal