Sallad med rödbetor, ruccolla, mozzarella och tomat

Sallad med rödbetor, ruccolla, mozzarella och tomat är en god sallad som passar som tillbehör till buffe, picknick och det mesta.

Ska du inte laga till 10 portioner så går rödbetorna utmärkt att ha i kylen och resten av ingredienserna sedan är det bara att laga lite när det behövs.

8 portioner sallad med rödbetor

  • Förberedelse: 1 tim
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 1 tim 10 min

Ingredienser

  • 15 medelstora rödbetor
  • 2 pkt mozzarella i vatten
  • 1 rödlök
  • 65 gram ruccola
  • 1 pkt cocktailtomater
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 msk balsamvinäger, röd- eller vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Koka rödbetorna mjuka ca 50 minuter.
  2. Häll av och lägg rödbetorna i en bytta med kallt vatten. Skala rödbetorna med händerna. Eller skala med skalkniv. Skär bort blomfästet med en skalkniv. Skär bort fula delar.
  3. Klyfta rödbetorna och lägg upp på fat.
  4. Bryt isär mozzarellan i bitar över rödbetorna.
  5. Hacka rödlöken och fördela över rödbetorna.
  6. Skölj ruccolasallad och dela tomater. Fördela över rödbetorna.
  7. Ringla olivolja, vinäger samt strö över salt och peppar över rödbetorna och servera salladen.
E-mail
Medel: 3 (2 röster)

Mat att mingla kring

Enkel mat att mingla till eller lyxiga snittar med lite mer kärlek. Njut av ledighet, ett glas rosé, trevligt sällskap och något gott att tugga på. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer