Sallad med rödbetor, ruccolla, mozzarella och tomat
Sallad med rödbetor, ruccolla, mozzarella och tomat är en god sallad som passar som tillbehör, till buffé, picknick och det mesta.
Tillagning
- Koka rödbetorna mjuka ca 50 minuter.
- Häll av och lägg rödbetorna i en bytta med kallt vatten. Skala rödbetorna med händerna. Eller skala med skalkniv. Skär bort blomfästet med en skalkniv. Skär bort fula delar.
- Klyfta rödbetorna och lägg upp på fat.
- Bryt isär mozzarellan i bitar över rödbetorna.
- Hacka rödlöken och fördela över rödbetorna.
- Skölj ruccolasallad och dela tomater. Fördela över rödbetorna.
- Ringla olivolja, vinäger samt strö över salt och peppar över rödbetorna och servera salladen.
Kan förberedas
- Rödbetorna kan kokas i god tid och förvaras i kylen - skalade eller oskalade. Håller 1-2 dagar.
Ska du inte laga till 8 portioner så kan du halvera receptet. Eller koka rödbetorna i receptet och spara resten i kylen. Så kan du ha till mer sallad eller som tillbehör när du vill.
Uppskattat näringsvärde per portion: 301 kcal