Sallad med rödbetor, ruccolla, mozzarella och tomat
Introduktion och förberedelse
Sallad med rödbetor, ruccolla, mozzarella och tomat är en god sallad som passar som tillbehör, till buffé, picknick och det mesta.
Kan förberedas
- Rödbetorna kan kokas i god tid och förvaras i kylen - skalade eller oskalade. Håller 1-2 dagar.
Ska du inte laga till 8 portioner så kan du halvera receptet. Eller koka rödbetorna i receptet och spara resten i kylen. Så kan du ha till mer sallad eller som tillbehör när du vill.

Tillagning
- Koka rödbetorna mjuka ca 50 minuter.
- Häll av och lägg rödbetorna i en bytta med kallt vatten. Skala rödbetorna med händerna. Eller skala med skalkniv. Skär bort blomfästet med en skalkniv. Skär bort fula delar.
- Klyfta rödbetorna och lägg upp på fat.
- Bryt isär mozzarellan i bitar över rödbetorna.
- Hacka rödlöken och fördela över rödbetorna.
- Skölj ruccolasallad och dela tomater. Fördela över rödbetorna.
- Ringla olivolja, vinäger samt strö över salt och peppar över rödbetorna och servera salladen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 301 kcal