Sallad med rödbetor, ruccolla, mozzarella och tomat

Introduktion och förberedelse

Sallad med rödbetor, ruccolla, mozzarella och tomat är en god sallad som passar som tillbehör, till buffé, picknick och det mesta.

Kan förberedas

  • Rödbetorna kan kokas i god tid och förvaras i kylen - skalade eller oskalade. Håller 1-2 dagar.

Ska du inte laga till 8 portioner så kan du halvera receptet. Eller koka rödbetorna i receptet och spara resten i kylen. Så kan du ha till mer sallad eller som tillbehör när du vill.

Ett fat med sallad blandad av rödbetor, mozzarella, tomater och ruccola.
Kokta söta rödbetor blir mycket gott med krämig mozzarellaost, kryddig ruccola, friska mogna tomater, smakrik rödlök och vinäger.

8 portioner sallad med rödbetor

  • Förberedelse: 1 tim
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 1 tim 10 min

Ingredienser

  • 15 medelstora rödbetor
  • 2 pkt mozzarella i vatten
  • 1 rödlök
  • 65 gram ruccola
  • 1 pkt cocktailtomater
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 msk balsamvinäger, röd- eller vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Koka rödbetorna mjuka ca 50 minuter.
  2. Häll av och lägg rödbetorna i en bytta med kallt vatten. Skala rödbetorna med händerna. Eller skala med skalkniv. Skär bort blomfästet med en skalkniv. Skär bort fula delar.
  3. Klyfta rödbetorna och lägg upp på fat.
  4. Bryt isär mozzarellan i bitar över rödbetorna.
  5. Hacka rödlöken och fördela över rödbetorna.
  6. Skölj ruccolasallad och dela tomater. Fördela över rödbetorna.
  7. Ringla olivolja, vinäger samt strö över salt och peppar över rödbetorna och servera salladen.
E-mail
Medel: 4.3 (8 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 301 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-04-21

Liknande recept: