Sallad med rödbetor, ruccolla, mozzarella och tomat

Introduktion och förberedelse

Sallad med rödbetor, ruccolla, mozzarella och tomat är en god sallad som passar som tillbehör till buffe, picknick och det mesta.

Ska du inte laga till 10 portioner så går rödbetorna utmärkt att ha i kylen och resten av ingredienserna sedan är det bara att laga lite när det behövs.

8 portioner sallad med rödbetor

  • Förberedelse: 1 tim
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 1 tim 10 min

Ingredienser

  • 15 medelstora rödbetor
  • 2 pkt mozzarella i vatten
  • 1 rödlök
  • 65 gram ruccola
  • 1 pkt cocktailtomater
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 msk balsamvinäger, röd- eller vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Koka rödbetorna mjuka ca 50 minuter.
  2. Häll av och lägg rödbetorna i en bytta med kallt vatten. Skala rödbetorna med händerna. Eller skala med skalkniv. Skär bort blomfästet med en skalkniv. Skär bort fula delar.
  3. Klyfta rödbetorna och lägg upp på fat.
  4. Bryt isär mozzarellan i bitar över rödbetorna.
  5. Hacka rödlöken och fördela över rödbetorna.
  6. Skölj ruccolasallad och dela tomater. Fördela över rödbetorna.
  7. Ringla olivolja, vinäger samt strö över salt och peppar över rödbetorna och servera salladen.
E-mail
Medel: 3.8 (5 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.