Grillade revben med rödvin och kanel
Grillade tjocka revbensspjäll marinerade i rödvin och kanel.
Spjällen kokas först möra och marineras. Sedan kan du grilla dem på utegrill eller i ugnen.
Tillagning
- Dela spjällen i portionsbitar om de ej redan är delade.
- Täck med vatten i en kastrull och koka med lagerblad, salt och peppar i cirka 1 timme och 20 minuter. Låt svalna.
- Skala och riv ingefära fint. Skala och pressa vitlöken.
- Blanda ingefära, vitlök, rödvin, kanelstång, ketchup, soja och chili till en marinad i en stor skål.
- Marinera spjällen i minst en halvtimme upp till några timmar.
- Tänd utegrillen eller sätt ugnen på 200 grader.
- PÅ UTEGRILL: Grilla revbenen tills de fått fin färg några minuter på varje sida.
- I UGN: Lägg revbensspjällen på en ugnsplåt och stek i ca 20 minuter tills revbenen fått fin färg.
Serveringsförslag
- Gott med grillad majs, coleslaw till samt klyftpotatis samt en tomatsallad till.
- Ett annat förslag är med grillad potatis, asiatisk coleslaw och majsröra.
- Eller valfritt tillbehör.
Val av revben
Gott med tjocka revben som ibland säljs som grillklubba av bogrevben.
Det går att laga med tunna revben också men räkna då med mer revben per portion (då det är mest ben).
Uppskattat näringsvärde per portion: 534 kcal