Revben med rödvin och kanel

Introduktion och förberedelse

Tjocka revbensspjäll marinerade i rödvin och kanel som kokas möra först och sedan grillas eller lagas i ugnen.

Gott med tjocka revben även kallade grillklubba av bogrevben.

Det går att laga med tunna revben också men räkna då med mer revben per portion (då det är mest ben).

4 portioner revbensspjäll

  • Förberedelse: 2 tim
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 2 tim 20 min

Ingredienser

  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 2 lagerblad
  • 1 msk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • Glaze och marinad: 1 dl rödvin
  • 1 kanelstång
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl ketchup
  • 1 msk färsk finhackad ingefära
  • 1 msk mörk soja
  • 0,5 tsk chiliröra (typ sambal oelek) eller efter smak

Tillagning

  1. Dela spjällen i portionsbitar om de ej redan är delade.
  2. Täck med vatten i en kastrull och koka med lagerblad, salt och peppar i cirka 1 timme och 20 minuter. Låt svalna.
  3. Skala och riv ingefära fint. Skala och pressa vitlöken.
  4. Blanda ingefära, vitlök, rödvin, kanelstång, ketchup, soja och chili till en marinad i en stor skål.
  5. Marinera spjällen i minst en halvtimme upp till några timmar.
  6. Tänd utegrillen eller sätt ugnen på 200 grader.
  7. Grilla revbenen tills de fått fin färg några minuter på varje sida.
  8. I ugn: lägg revbensspjällen på en ugnsplåt och stek i ca 20 minuter tills revbenen fått fin färg.
E-mail
Medel: 4.4 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 734 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-30

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.