Grillade revben med rödvin och kanel

Grillade tjocka revbensspjäll marinerade i rödvin och kanel.

Spjällen kokas först möra och marineras. Sedan kan du grilla dem på utegrill eller i ugnen.

4 portioner revbensspjäll

  • Förberedelse: 2 tim
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 2 tim 20 min

Ingredienser

  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 2 lagerblad
  • 1 msk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • MARINAD: 1 dl rödvin
  • 1 kanelstång
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl ketchup
  • 1 msk färsk finhackad ingefära
  • 1 msk mörk soja
  • 0,5 tsk chiliröra (typ sambal oelek) eller efter smak

Tillagning

  1. Dela spjällen i portionsbitar om de ej redan är delade.
  2. Täck med vatten i en kastrull och koka med lagerblad, salt och peppar i cirka 1 timme och 20 minuter. Låt svalna.
  3. Skala och riv ingefära fint. Skala och pressa vitlöken.
  4. Blanda ingefära, vitlök, rödvin, kanelstång, ketchup, soja och chili till en marinad i en stor skål.
  5. Marinera spjällen i minst en halvtimme upp till några timmar.
  6. Tänd utegrillen eller sätt ugnen på 200 grader.
  7. PÅ UTEGRILL: Grilla revbenen tills de fått fin färg några minuter på varje sida.
  8. I UGN: Lägg revbensspjällen på en ugnsplåt och stek i ca 20 minuter tills revbenen fått fin färg.

Serveringsförslag

Val av revben

Gott med tjocka revben som ibland säljs som grillklubba av bogrevben.

Det går att laga med tunna revben också men räkna då med mer revben per portion (då det är mest ben).

E-mail
Medel: 4.1 (9 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 534 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-11-27