Räkor med aioli

Vitlöksfrästa räkor. Se till att ha våtservetter till hands. En variant av vitt vin och räkor. Ett italienskt vitt vin exempelvis Frascati passar bra till.
Köp färdig aioli eller blanda majonnäs med pressad vitlök.

2 portioner räkor med aioli

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 300 gram oskalade räkor
  • 2 msk olja
  • 1 tsk vitlökspulver eller 1 klyfta vitlök
  • 2 msk riven parmesan
  • 2 klyftor citron
  • 1 dl aioli vitlöksmajonnäs

Tillagning

  1. Tina räkor.
  2. Skala och pressa vitlök om du ej använder vitlökspulver.
  3. Värm olja i en panna, wok eller kastrull.
  4. Slunga räkor med pressad vitlök eller vitlökspulver.
  5. Lägg upp i två skålar och toppa med citronklyfta.
  6. Toppa räkorna med lite riven parmesan eller grano padano.
  7. Servera med en liten skål aioli att doppa i.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat