Rabarberkräm

Rabarberkräm - krämig rabarber kokt med socker och redd med potatismjöl. Gott med kall mjölk eller gräddmjölk (blanda hälften mjölk och hälften grädde). Eller servera med kall mandelmjölk, havremjölk eller sojamjölk.

Kan serveras till dessert med gräddmjölk. Kan också användas till bakverk och som fyllning i tårtor. Även gott som sylt i filen eller till flingorna på frukost.

Vill du laga kompott utan att reda till kräm så går det också fint - bara utesluta redningen med potatismjölet.

Ett tips är att ta i ett krm salt så smakar krämen mindre strävt.

4 portioner rabarberkräm

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 7 min
  • Klart på: 12 min

Ingredienser

  • 600 gram rabarber, strimlad
  • 1,5 dl socker
  • 2 msk potatismjöl utrört i 4 msk vatten
  • 4 dl vatten

Tillagning

  1. Ansa och skala rabarbern om den är grov.
  2. Skär den i små bitar ca 0,5 cm stora.
  3. Lägg rabarbern i en kastrull och tillsätt sockret.
  4. Värm rabarbern och rör runt då och då. Koka den på medelvärme i ca 7 minuter.
  5. Blanda potatismjöl med kallt vatten i ett glas och rör i det samt värmer upp under omrörning tills krämen tjocknat.
  6. Rabarberkrämen är klar att servera varm eller kall.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-31

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.