Gräddmjölk

Gräddmjölk är en blandning av mjölk och grädde.

4 portioner gräddmjölk

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 4 dl mjölk 3%
  • 1 dl grädde

Tillagning

  1. Blanda mjölk och grädde i en kanna.
  2. Gräddmjölken är klar att servera.
  3. Häll eventuellt över på en glasflaska och förvara i kylen.
Du behöver mjölk 3% och grädde.
Du behöver mjölk 3% och grädde.
Blanda grädde och mjölk samt häll eventuellt upp i en flaska och förvara i kylen till servering.
Blanda grädde och mjölk samt häll eventuellt upp i en flaska och förvara i kylen till servering.

Serveringsförslag

Serveras kall till kräm som päronkräm, plommonkräm, rabarberkräm eller liknande. Vidare till nyponsoppa, saftsoppa eller gröt som havregrynsgröt eller risgröt.

Variant

  • Du kan öka mängden grädde om du önskar.
  • Mjölk 3% kan bytas mot mellanmjölk.
  • För en vegan variant kan du ta sojamjölk och sojagrädde, havremjölk och havregrädde eller rismjölk eller mandelmjölk och kokosgrädde.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 155 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2023-09-11