Gräddmjölk

Introduktion och förberedelse

Gräddmjölk är en blandning av mjölk och grädde.

Serveringsförslag

Serveras kall till kräm som päronkräm, plommonkräm, rabarberkräm eller liknande. Vidare till nyponsoppa, saftsoppa eller gröt som havregrynsgröt eller risgröt.

Variant

  • Du kan öka mängden grädde om du önskar.
  • Mjölk 3% kan bytas mot mellanmjölk.
  • För en vegan variant kan du ta sojamjölk och sojagrädde, havremjölk och havregrädde eller rismjölk eller mandelmjölk och kokosgrädde.
Du behöver mjölk 3% och grädde.
Du behöver mjölk 3% och grädde.
Blanda grädde och mjölk samt häll eventuellt upp i en flaska och förvara i kylen till servering.
Blanda grädde och mjölk samt häll eventuellt upp i en flaska och förvara i kylen till servering.

4 portioner gräddmjölk

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 4 dl mjölk 3%
  • 1 dl grädde

Tillagning

  1. Blanda mjölk och grädde i en kanna.
  2. Gräddmjölken är klar att servera.
  3. Häll eventuellt över på en glasflaska och förvara i kylen.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 155 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2023-09-11