Rabarberkräm med kardemumma

Introduktion och förberedelse

Rabarberkräm med en twist av kardemumma blir jättegott ihop. Krämen är klassisk att servera varm eller kall med gräddmjölk (hälften mjölk och grädde) samt skorpor till. Prova med italienska biscottis - mandelskorpor till.

Krämen kan också användas till annat som sås till vaniljglass, pannacotta, desserter, fyllningar med mera.

Kall havremjölk, sojamjölk eller mandelmjölk kan man också servera till krämen.

Du kan stöta kardemumma i mortel om du inte har mald kardemumma. Man kan också ha i en liten stång kanel eller 1/3 vaniljstång i krämen.

4 portioner rabarberkräm med kardemumma

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 600 gram strimlad rabarber
  • 1,5 dl socker
  • 0,5 tsk mald kardemumma
  • 4 dl vatten
  • 2 msk potatismjöl utrört i 4 msk vatten

Tillagning

  1. Ansa och skala rabarbern om den är grov.
  2. Skär den i små bitar ca 0,5 cm stora.
  3. Lägg rabarbern i en kastrull och tillsätt socker samt kardemumma.
  4. Värm rabarbern och rör runt då och då. Koka den på medelvärme i ca 10 minuter.
  5. Dags att reda krämen med potatismjöl utrört i kallt vatten. Rör i och koka upp. När första bubblan kommit och krämen tjocknat så koka inte mer utan servera eller spara krämen till senare.
E-mail
Medel: 3.8 (6 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 144 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02