Rabarberkräm med kardemumma
Rabarberkräm med en twist av kardemumma blir jättegott ihop.
Tillagning
- Ansa och skala rabarbern om den är grov.
- Skär den i små bitar ca 0,5 cm stora.
- Lägg rabarbern i en kastrull och tillsätt socker samt kardemumma.
- Värm rabarbern och rör runt då och då. Koka den på medelvärme i ca 10 minuter.
- Dags att reda krämen med potatismjöl utrört i kallt vatten. Rör i och koka upp. När första bubblan kommit och krämen tjocknat så koka inte mer utan servera eller spara krämen till senare.
Serveringsförslag
- Krämen är klassisk att servera varm eller kall med gräddmjölk samt skorpor till.
- Prova gärna med italienska biscottis - mandelskorpor till.
- Krämen kan också användas till annat som sås till vaniljglass, pannacotta, desserter, fyllningar med mera.
- Kall havremjölk, sojamjölk eller mandelmjölk kan man också servera till krämen.
Tips
Du kan stöta kardemumma i mortel om du inte har mald kardemumma. Man kan också ha i en liten stång kanel eller 1/3 vaniljstång i krämen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 144 kcal