Quorn med pepparrotssås

4 portioner quorn med pepparrotssås

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 4 bitar quornfilé
  • 1 röd paprika
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 mozzarellaost
  • PEPPARROTSSÅS: 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk, standard
  • 3 msk grädde (valfritt)
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm vit- eller svartpeppar
  • 4 msk finriven pepparrot

Tillagning

  1. Skrubba och skölj potatis och koka den mjuk i ca 25 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225 grader vanlig ugn.
  3. Förbered och grädda mozzarellagratäng med aubergine om du vill ha det till (sök recept här på receptfavoriter).
  4. PEPPARROTSSÅS: Fräs smöret i en såskastrull.
  5. Pudra över mjölet och rör ut det med en visp.
  6. Tillsätt lite mjölk i taget under vispning så att klumpar försvinner.
  7. Låt såsen koka på låg värme medan potatisen kokar klart och rör då och då så att den inte bränns.
  8. Skala och finriv färsk pepparrot om du köpt det.
  9. Smaka av såsen med lite grädde, salt, peppar samt riven pepparrot.
  10. Skölj, dela och kärna ur samt strimla paprikan.
  11. Stek quornfiléerna i lite olivolja så att de får färg på båda sidor och är genomvarma. Lägg över i en gratängform.
  12. Stek paprikastrimlorna i lite olivolja några minuter tills de fått färg.
  13. Lägg paprikan över quornfiléerna. Salt och peppra.
  14. Dela mozzarellaosten och skär den i skivor och fördela på paprikan.
  15. Sätt in i ugnen och låt osten smälta ca 10 minuter.
  16. Servera de gratinerade quornfiléerna med pepparrotssåsen, kokt potatis och ev. mozzarellagratängen.

Serveringsförslag

Val av pepparrot

Du kan använda färsk finriven pepparrot som det är mer klös i. Eller från tub eller burk vilket är lite smidigare men inte smakar lika starkt. Smaka av såsen så den blir så stark du vill ha den.

Man kan också servera med extra pepparrot bredvid så får den som vill ta extra.

E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 564 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-11-26