Quorn med pepparrotssås

Introduktion och förberedelse

Här stekt och gratinerad med paprika samt mozzarella. Gott till är kokt potatis och mozzarellagratäng med aubergine, zucchini och tomat.

Gott till är också ris, råris, quinoa eller pasta som skruvar eller tagliatelle. Även fräst spenat, kokt morot, kokt broccoli eller blomkål passar till.

Du kan använda färsk finriven pepparrot som det är mer klös i. Eller från tub eller burk vilket är lite smidigare men inte smakar lika starkt.

Smaka av såsen så den blir så start du vill ha den. Man kan också servera med extra pepparrot bredvid så får den som vill ta extra.

4 portioner quorn med pepparrotssås

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 4 bitar quornfilé
  • 1 röd paprika
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 mozzarellaost
  • Pepparrotssås: 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk, standard
  • 3 msk grädde (valfritt)
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm vit- eller svartpeppar
  • 4 msk finriven pepparrot

Tillagning

  1. Skrubba och skölj potatis och koka den mjuk i ca 25 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Förbered och grädda mozzarellagratäng med aubergine om du vill ha det till (sök recept här på receptfavoriter).
  4. Pepparrotssås: Fräs smöret i en såskastrull.
  5. Pudra över mjölet och rör ut det med en visp.
  6. Tillsätt lite mjölk i taget under vispning så att klumpar försvinner.
  7. Låt såsen koka på låg värme medan potatisen kokar klart och rör då och då så att den inte bränns.
  8. Skala och finriv färsk pepparrot om du köpt det.
  9. Smaka av såsen med lite grädde, salt, peppar samt riven pepparrot.
  10. Skölj, dela och kärna ur samt strimla paprikan.
  11. Stek quornfiléerna i lite olivolja så att de får färg på båda sidor och är genomvarma. Lägg över i en gratängform.
  12. Stek paprikastrimlorna i lite olivolja några minuter tills de fått färg.
  13. Lägg paprikan över quornfiléerna. Salt och peppra.
  14. Dela mozzarellaosten och skär den i skivor och fördela på paprikan.
  15. Sätt in i ugnen och låt osten smälta ca 10 minuter.
  16. Servera de gratinerade quornfiléerna med pepparrotssåsen, kokt potatis och ev. mozzarellagratängen.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept