Pytt i panna med kassler GI LCHF
En pytt utan potatis med grönsaker, soltorkad tomat, bönor och kassler.
Tillagning
- Koka upp någon liter vatten i en kastrull med lock. Salta med 0,5 tsk salt.
- Dela, skölj och strimla purjolöken.
- Skala och pressa vitlöken.
- Skala och tärna morötterna i ca 1x1 cm tärningar.
- Lägg i en stor stekpanna, wok eller kastrull.
- Tillsätt olivolja, curry och chili.
- Fräs lök och morot i oljan på medelvärme några minuter.
- Tärna under tiden kasslern och tillsätt den.
- Rensa och skär broccolin i buketter. Rensa gärna stammarna också och skär dem i 1x1 cm tärningar.
- Koka broccolibuketterna samt ev. broccolitärningarna från stammen mjuka i ca 5 minuter.
- Skölj färdigkokta bönor och majs noga samt tillsätt till pytten. Vänd och stek med pytten.
- Häll av broccolin och tillsätt till pytten.
- Strimla de soltorkade tomaterna och vänd runt dem i pytten.
- Smaka av pytten med salt och vit- eller svartpeppar.
Varianter
- Du kan variera innehåll i pytten och ha andra grönsaker, bönor och linser med lågt kolhydratinnehåll ex: tärnad zucchini, paprika, blomkål, spenat, vitkål, rödkål, grönkål, röda eller gröna linser, vita bönor, sojabönor, svarta bönor osv.
- Istället för kassler kan du ta rökt eller kokt skinka.
- Pytten kan serveras med stekt ägg om du önskar.
- Inlagda rödbetor kan man ha till men är för mycket socker för GI och LCHF dock.
- Uteslut majsen om du är mycket noga med din GI eller LCHF kost.
- Du kan också laga en variant på kasslerpytten med potatis.
Uppskattat näringsvärde per portion: 544 kcal