Pytt i panna med kassler GI LCHF

En pytt utan potatis med grönsaker, soltorkad tomat, bönor och kassler.
Du kan variera innehåll i pytten och ha andra grönsaker, bönor och linser med lågt kolhydratinnehåll ex: tärnad zucchini, paprika, blomkål, spenat, vitkål, rödkål, grönkål, röda eller gröna linser, vita bönor, sojabönor, svarta bönor osv.
Pytten kan serveras med stekt ägg om du önskar. Inlagda rödbetor tror jag är lite för mycket socker för GI och LCHF dock.
Uteslut majsen om du är mycket noga med din GI eller LCHF kost.
Ska du laga vanlig pytt i panna med kassler så tar du och steker hackad lök med tärnad kokt potatis samt tärnad kassler samt smakar av med salt och peppar.

2 portioner pytt i panna GI LCHF

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 0,5 purjolök
  • 2 morötter
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 tsk curry
  • 2 krm chiliflakes
  • 200 gram kassler
  • 2 dl eller 1 pkt (burk) kokta kidneybönor eller valfria bönor
  • 2 huvud broccoli
  • 6 st soltorkade tomater i olja
  • 1 liten burk majs (valfritt)

Tillagning

  1. Koka upp någon liter vatten i en kastrull med lock. Salta med 0,5 tsk salt.
  2. Dela, skölj och strimla purjolöken.
  3. Skala och pressa vitlöken.
  4. Skala och tärna morötterna i ca 1x1 cm tärningar.
  5. Lägg i en stor stekpanna, wok eller kastrull.
  6. Tillsätt olivolja, curry och chili.
  7. Fräs lök och morot i oljan på medelvärme några minuter.
  8. Tärna under tiden kasslern och tillsätt den.
  9. Rensa och skär broccolin i buketter. Rensa gärna stammarna också och skär dem i 1x1 cm tärningar.
  10. Koka broccolibuketterna samt ev. broccolitärningarna från stammen mjuka i ca 5 minuter.
  11. Skölj färdigkokta bönor och majs noga samt tillsätt till pytten. Vänd och stek med pytten.
  12. Häll av broccolin och tillsätt till pytten.
  13. Strimla de soltorkade tomaterna och vänd runt dem i pytten.
  14. Smaka av pytten med salt och vit- eller svartpeppar.
E-mail
Medel: 4.8 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar. 

Läs mer

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Tacomys och Texmex-buffé har sin charm - när du vill prova lite mer Mexikansk mat och laga från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott så hittar du recept och tips här. 

Läs mer