Pytt i panna med kassler GI LCHF

En pytt utan potatis med grönsaker, soltorkad tomat, bönor och kassler.
Du kan variera innehåll i pytten och ha andra grönsaker, bönor och linser med lågt kolhydratinnehåll ex: tärnad zucchini, paprika, blomkål, spenat, vitkål, rödkål, grönkål, röda eller gröna linser, vita bönor, sojabönor, svarta bönor osv.
Pytten kan serveras med stekt ägg om du önskar. Inlagda rödbetor tror jag är lite för mycket socker för GI och LCHF dock.
Uteslut majsen om du är mycket noga med din GI eller LCHF kost.
Ska du laga vanlig pytt i panna med kassler så tar du och steker hackad lök med tärnad kokt potatis samt tärnad kassler samt smakar av med salt och peppar.

2 portioner pytt i panna GI LCHF

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 0,5 purjolök
  • 2 morötter
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 tsk curry
  • 2 krm chiliflakes
  • 200 gram kassler
  • 2 dl eller 1 pkt (burk) kokta kidneybönor eller valfria bönor
  • 2 huvud broccoli
  • 6 st soltorkade tomater i olja
  • 1 liten burk majs (valfritt)

Tillagning

  1. Koka upp någon liter vatten i en kastrull med lock. Salta med 0,5 tsk salt.
  2. Dela, skölj och strimla purjolöken.
  3. Skala och pressa vitlöken.
  4. Skala och tärna morötterna i ca 1x1 cm tärningar.
  5. Lägg i en stor stekpanna, wok eller kastrull.
  6. Tillsätt olivolja, curry och chili.
  7. Fräs lök och morot i oljan på medelvärme några minuter.
  8. Tärna under tiden kasslern och tillsätt den.
  9. Rensa och skär broccolin i buketter. Rensa gärna stammarna också och skär dem i 1x1 cm tärningar.
  10. Koka broccolibuketterna samt ev. broccolitärningarna från stammen mjuka i ca 5 minuter.
  11. Skölj färdigkokta bönor och majs noga samt tillsätt till pytten. Vänd och stek med pytten.
  12. Häll av broccolin och tillsätt till pytten.
  13. Strimla de soltorkade tomaterna och vänd runt dem i pytten.
  14. Smaka av pytten med salt och vit- eller svartpeppar.
E-mail
Medel: 4.8 (4 röster)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer