Pytt i panna med kassler GI LCHF

Introduktion och förberedelse för tillagning

En pytt utan potatis med grönsaker, soltorkad tomat, bönor och kassler. Du kan variera innehåll i pytten och ha andra grönsaker, bönor och linser med lågt kolhydratinnehåll ex: tärnad zucchini, paprika, blomkål, spenat, vitkål, rödkål, grönkål, röda eller gröna linser, vita bönor, sojabönor, svarta bönor osv. Istället för kassler kan du ta rökt eller kokt skinka.

Pytten kan serveras med stekt ägg om du önskar. Inlagda rödbetor tror jag är lite för mycket socker för GI och LCHF dock. Uteslut majsen om du är mycket noga med din GI eller LCHF kost.

Ska du laga vanlig pytt i panna med kassler så tar du och steker hackad lök med tärnad kokt potatis samt tärnad kassler samt smakar av med salt och peppar.

2 portioner pytt i panna GI LCHF

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 0,5 purjolök
  • 2 morötter
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 tsk curry
  • 2 krm chiliflakes
  • 200 gram kassler
  • 2 dl eller 1 pkt (burk) kokta kidneybönor eller valfria bönor
  • 2 huvud broccoli
  • 6 st soltorkade tomater i olja
  • 1 liten burk majs (valfritt)

Tillagning

  1. Koka upp någon liter vatten i en kastrull med lock. Salta med 0,5 tsk salt.
  2. Dela, skölj och strimla purjolöken.
  3. Skala och pressa vitlöken.
  4. Skala och tärna morötterna i ca 1x1 cm tärningar.
  5. Lägg i en stor stekpanna, wok eller kastrull.
  6. Tillsätt olivolja, curry och chili.
  7. Fräs lök och morot i oljan på medelvärme några minuter.
  8. Tärna under tiden kasslern och tillsätt den.
  9. Rensa och skär broccolin i buketter. Rensa gärna stammarna också och skär dem i 1x1 cm tärningar.
  10. Koka broccolibuketterna samt ev. broccolitärningarna från stammen mjuka i ca 5 minuter.
  11. Skölj färdigkokta bönor och majs noga samt tillsätt till pytten. Vänd och stek med pytten.
  12. Häll av broccolin och tillsätt till pytten.
  13. Strimla de soltorkade tomaterna och vänd runt dem i pytten.
  14. Smaka av pytten med salt och vit- eller svartpeppar.
E-mail
Medel: 4.3 (6 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-05

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.