Potatissallad med kapris, äpple och purjolök

Potatissallad med kapris, äpple och purjolök är gott som tillbehör till buffe, picknick, grillad kyckling och rostbiff.

Någon matsked honung samt fransk senap ger också god smak.

8-10 portioner potatissallad med kapris

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 30 medelstora färskpotatisar
  • 1 purjolök
  • 2 äpplen
  • 6 dl gräddfil
  • 4 dl creme fraiche
  • 2 små burkar kapris
  • 0,5 tsk salt
  • 3 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Rensa och putsa potatisen. Skala den om du vill. Dela ev. stora potatisar på mitten. Koka potatisen mjuk i ca 20 minuter.
  2. Skölj och hacka purjolöken under tiden.
  3. Blanda i purjolöken i potatisen efter att du hällt av vattnet - när potatisen ännu är varm.
  4. Låt potatis och purjolök svalna.
  5. Skär äpplena i tärningar och blanda i potatisen.
  6. Blanda i gräddfil, creme fraiche, kapris och smaka av med salt och peppar.
  7. Lägg upp potatissalladen på ett stort fat eller form och servera.
  8. Du kan garnera med lite extra kapris på toppen samt ev. hackad bladpersilja eller vårlök.
E-mail
Medel: 3 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer