Potatissallad med kapris, äpple och purjolök

Introduktion och förberedelse

Potatissallad med kapris, äpple och purjolök är gott som tillbehör till buffe, picknick, grillad kyckling och rostbiff.

Någon matsked honung samt fransk senap ger också god smak.

8-10 portioner potatissallad med kapris

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 30 medelstora färskpotatisar
  • 1 purjolök
  • 2 äpplen
  • 6 dl gräddfil
  • 4 dl creme fraiche
  • 2 små burkar kapris
  • 0,5 tsk salt
  • 3 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Rensa och putsa potatisen. Skala den om du vill. Dela ev. stora potatisar på mitten. Koka potatisen mjuk i ca 20 minuter.
  2. Skölj och hacka purjolöken under tiden.
  3. Blanda i purjolöken i potatisen efter att du hällt av vattnet - när potatisen ännu är varm.
  4. Låt potatis och purjolök svalna.
  5. Skär äpplena i tärningar och blanda i potatisen.
  6. Blanda i gräddfil, creme fraiche, kapris och smaka av med salt och peppar.
  7. Lägg upp potatissalladen på ett stort fat eller form och servera.
  8. Du kan garnera med lite extra kapris på toppen samt ev. hackad bladpersilja eller vårlök.
E-mail
Medel: 3 (5 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.