Potatissallad med kapris, äpple och purjolök

Introduktion och förberedelse för tillagning

Potatissallad med kapris, äpple och purjolök är gott som tillbehör till buffe, picknick, grillad kyckling och rostbiff.

Någon matsked honung samt fransk senap ger också god smak.

8-10 portioner potatissallad med kapris

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 30 medelstora färskpotatisar
  • 1 purjolök
  • 2 äpplen
  • 6 dl gräddfil
  • 4 dl creme fraiche
  • 2 små burkar kapris
  • 0,5 tsk salt
  • 3 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Rensa och putsa potatisen. Skala den om du vill. Dela ev. stora potatisar på mitten. Koka potatisen mjuk i ca 20 minuter.
  2. Skölj och hacka purjolöken under tiden.
  3. Blanda i purjolöken i potatisen efter att du hällt av vattnet - när potatisen ännu är varm.
  4. Låt potatis och purjolök svalna.
  5. Skär äpplena i tärningar och blanda i potatisen.
  6. Blanda i gräddfil, creme fraiche, kapris och smaka av med salt och peppar.
  7. Lägg upp potatissalladen på ett stort fat eller form och servera.
  8. Du kan garnera med lite extra kapris på toppen samt ev. hackad bladpersilja eller vårlök.
E-mail
Medel: 3 (5 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.