Potatissallad med kapris, äpple och purjolök
Potatissallad med kapris, äpple och purjolök är gott som tillbehör till buffé, fest, bjudning, picknick, grillad kyckling och rostbiff.
Tillagning
- Rensa och putsa potatisen. Skala den om du vill. Dela ev. stora potatisar på mitten. Koka potatisen mjuk i ca 20 minuter.
- Skölj och hacka purjolöken under tiden.
- Blanda i purjolöken i potatisen efter att du hällt av vattnet - när potatisen ännu är varm.
- Låt potatis och purjolök svalna.
- Skär äpplena i tärningar och blanda i potatisen.
- Blanda i gräddfil, creme fraiche, kapris och smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp potatissalladen på ett stort fat eller form och servera.
- Du kan garnera med lite extra kapris på toppen samt ev. hackad bladpersilja eller vårlök.
Tips
- Någon matsked honung samt fransk senap ger också god smak.
- Receptet kan halveras till 4-5 portioner.
Uppskattat näringsvärde per portion: 387 kcal