Pink Lady
Introduktion och förberedelse
Pink Lady är en skakad cocktail med gin, rosa färg och söt touch av grenadine och fint skum av äggvita.
Drinken får sin rosa färg av grenadine som är en sirap på granatäpple.
Drinken har sitt ursprung i USA och sägs ha fått sin namn efter en Broadway musikal med samma namn från 1911.
Serveringsförslag
- God som fördrink, aptitretare eller som after dinner drink eller när som.
- Serveras i Martiniglas eller champagnekupa eller liknande.
- Gott med chips, rostade nötter eller andra snacks till.
Garnering
- Servera gärna med ett eller fler cocktailbär på bambupinne, tandpetare eller i botten på glaset.
- Fler förslag är cocktaibär med en halv skiva citron eller apelsin runt; en bit twistat citron-, eller apelsinskal; eller en skiva torkad citrus.
Tips
- Ställ gärna in glas i frysen innan servering så att de är riktigt kalla.
- Se till att gin och Grenadine är väl kylt.
Varianter
- Tillsätt 2 cl färskpressad citron för en lite friskare variant.
- Byt ut grenadine mot apelsinlikör samt ha i färskpressad citron så får du en White Lady.
Tillagning
- Kyl gärna cocktailglaset med iskuber, i frys eller kyl.
- Mät upp gin, grenadine och äggvita i en shaker med ca 8 iskuber. Skaka skaka 30 sekunder.
- Sila upp drinken i ett martini eller cocktail glas.
- Garnera med ett cocktailbär på bambupinne eller valfri dekoration.
Uppskattat näringsvärde per portion: 96 kcal