Pink Lady
Tillagning
- Kyl gärna cocktailglaset med iskuber, i frys eller kyl.
- Mät upp gin, grenadine och äggvita i en shaker med ca 8 iskuber. Skaka skaka 30 sekunder.
- Sila upp drinken i ett martini eller cocktail glas.
- Garnera med ett cocktailbär på bambupinne eller valfri dekoration.
Serveringsförslag
- God som fördrink, aptitretare eller som after dinner drink eller när som.
- Serveras i Martiniglas eller champagnekupa eller liknande.
- Gott med chips, rostade nötter eller andra snacks till.
Garnering
- Servera gärna med ett eller fler cocktailbär på bambupinne, tandpetare eller i botten på glaset.
- Fler förslag är cocktaibär med en halv skiva citron eller apelsin runt; en bit twistat citron-, eller apelsinskal; eller en skiva torkad citrus.
Tips
- Ställ gärna in glas i frysen innan servering så att de är riktigt kalla.
- Se till att gin och Grenadine är väl kylt.
Varianter
- Tillsätt 2 cl färskpressad citron för en lite friskare variant.
- Byt ut grenadine mot apelsinlikör samt ha i färskpressad citron så får du en White Lady.
Uppskattat näringsvärde per portion: 96 kcal