Pilgrimsmusslor

Pilgrimsmusslor finns färska och frysta. Tinade och vackert grillade blir de en utmärkt förrätt.

Pilgrimsmusslor kan man lyxa till med och äta med gott samvete enligt Naturskyddsföreningen.

Pilgrimsmusslorna blir goda att grilla på utegrill men kan även grillas inne i het grillpanna eller halstras och stekas hastigt i het stekpanna (obs välj en stekpanna som tål hög värme - ej fallet med alla teflonpannor).

Portionsberäkning

Godast (och dyrast) är de färska större pilgrimsmusslorna på runt 40 gram styck - gärna med romen kvar - och då räcker tre per portion. Det går också fint med frysta. Använder du de mindre (ofta frysta) så ta då 4-5 per portion.

Att dricka till

Vintips är ett kylt vitt vin ex. av druvan Sauvignon Blanc, Semillon, Pinot Gris eller Gewurtztraminer. Eller kylt mousserande vin som Champagne, Cava eller Cremant de Bourgogne.

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.