Pilgrimsmusslor med blomkålssås och tagliatelle
Pilgrimsmusslor med blomkålssås och tagliatelle.
En lite lyxigare pastarätt med fina pilgrimsmusslor och en sås av blomkål tillsammans med pasta - här tagliatelle som funkar bäst.
Pilgrimsmusslor kan du äta med gott samvete. Dessutom är de mycket goda och festliga.
Tillagning
- Börja med blomkålssåsen samt sätt på vatten till pastan. Plocka fram pilgrimsmusslor - de får gärna bli rumsvarma. Tänd grill om du vill grilla dem på utegrill.
- Hacka blomkålsbuketterna i bitar.
- Skala och hacka löken fint. Svetta den i smör någon minut.
- Tillsätt blomkålen och stek den i några minuter. Rör om.
- Tillsätt vin och koka upp.
- Tillsätt mjölk, vatten och buljongtärning samt koka blomkålen mjuk under lock på medelvärme i 15 minuter.
- Tillsätt grädde samt mixa blomkålen med stavmixer eller i en matberedare.
- Värm upp såsen och smaka av den med salt, peppar samt citron eller vitvinsvinäger. Du kan också späda den med vatten, mjölk eller grädde till önskad tjocklek. Håll varm.
- Koka pastan. Ca 6-7 minuter om det är tagliatelle.
- Vänd musslorna i olja, salt och peppar.
- I STEKPANNA: Bryn pilgrimsmusslorna på båda sidor i en het stekpanna (se till att den tål hög värme - varning vid teflonpanna).
- PÅ GRILLEN: Bryn pilgrimsmusslorna på båda sidor ca 30 sekunder.
- Servera de nygrillade musslorna med pastan och såsen. Blanda gärna såsen och pastan innan. Du kan garnera med babyspenat eller annat grönt.
I panna eller grill
Du kan steka pilgrimsmusslorna på hög värme i en värmetålig stekpanna - nästan som att halstra så utan blir fin och brynt.
Man kan också grilla dem på utegrill på hög värme någon minut på varje sida.
Uppskattat näringsvärde per portion: 642 kcal