Pilgrimsmusslor med pasta
Pilgrimsmusslor toppade med pesto serverade med pasta tagliatelle, avokado och cocktailtomat samt babyspenat.
Pilgrimsmusslor kan du njuta av med gott samvete och de passar till fest eller vardagslyx.
De kan grillas eller halstras - stekas på hög värme i en panna eller grillpanna.
Tillagning
- Börja koka vatten till pastan. Tillsätt 0,5 tsk salt och några droppar olivolja.
- Skölj och dela cocktailtomater.
- Dela, kärna ur och gröp ur samt hacka grovt avokadon. Vänd den i citronsaft.
- Skölj babyspenat eller sallad.
- Vänd pilgrimsmusslorna i olivolja, salt och peppar.
- Koka pasta enligt paket ex. tagliatelle 5 minuter.
- Blanda pastan med hälften av peston, tomater, avokado och spenat. Smaka av med salt och peppar.
- Stek på hög värme - halstra - eller grilla pilgrimsmusslor i grillpanna, stekpanna eller utegrill ca 30 sekunder på varje sida.
- Toppa pastan med pilgrimsmusslorna och fördela resten av peston över musslorna.
Val av pilgrimsmusslor
Räkna 3 större eller 5 mindre pilgrimsmusslor per portion. Godast är de färska större pilgrimsmusslorna och då räcker tre per portion. Använder du de mindre frysta så ta då fem per portion.
Överkurs
- Du kan använda köpt färsk tagliatelle eller hemgjord färsk pasta.
- Du kan använda köpt pesto eller göra egen pesto.
Att dricka till
Till pilgrimsmusslorna passar ett vitt vin fylligt vin som Chardonnay från Bourgogne, Australien eller Kalifornien.
Smakrika vita viner av druvor som Sauvignon Blanc, Semillon, Chenin Blanc, Gruner Weltliner, Pinot Grigio, Roussane passar också.
Uppskattat näringsvärde per portion: 587 kcal