Pilgrimsmusslor med pasta

Introduktion och förberedelse

Pilgrimsmusslor toppade med pesto serverade med pasta tagliatelle, avokado och cocktailtomat samt babyspenat. 

Pilgrimsmusslor kan du njuta av med gott samvete och de passar till fest eller vardagslyx.

De kan grillas eller halstras - stekas på hög värme i en panna eller grillpanna. 

Val av pilgrimsmusslor

Räkna 3 större eller 5 mindre pilgrimsmusslor per portion. Godast är de färska större pilgrimsmusslorna och då räcker tre per portion. Använder du de mindre frysta så ta då fem per portion.

Överkurs

  • Du kan använda köpt färsk tagliatelle eller hemgjord färsk pasta. 
  • Du kan använda köpt pesto eller göra egen pesto.

Att dricka till

Till pilgrimsmusslorna passar ett vitt vin fylligt vin som Chardonnay från Bourgogne, Australien eller Kalifornien.

Smakrika vita viner av druvor som Sauvignon Blanc, Semillon, Chenin Blanc, Gruner Weltliner, Pinot Grigio, Roussane passar också. 

Pilgrimsmusslor med pesto, avokado, tomat och tagliatelle.
Pilgrimsmusslor kan du äta med gott samvete. Gott till fest eller vardagslyx. De kan grillas eller stekas i panna. Överkurs är hemgjord pesto och pasta.

4 portioner pilgrimsmusslor med pasta

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 22 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta som tagliatelle
  • 400 gram pilgrimsmusslor
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 dl pesto, gärna hemlagad
  • 8 cocktailtomater
  • 1 avokado
  • 40 gram babyspenat eller machésallad

Tillagning

  1. Börja koka vatten till pastan. Tillsätt 0,5 tsk salt och några droppar olivolja.
  2. Skölj och dela cocktailtomater.
  3. Dela, kärna ur och gröp ur samt hacka grovt avokadon. Vänd den i citronsaft.
  4. Skölj babyspenat eller sallad.
  5. Vänd pilgrimsmusslorna i olivolja, salt och peppar.
  6. Koka pasta enligt paket ex. tagliatelle 5 minuter.
  7. Blanda pastan med hälften av peston, tomater, avokado och spenat. Smaka av med salt och peppar.
  8. Stek på hög värme - halstra - eller grilla pilgrimsmusslor i grillpanna, stekpanna eller utegrill ca 30 sekunder på varje sida.
  9. Toppa pastan med pilgrimsmusslorna och fördela resten av peston över musslorna.
E-mail
Medel: 4.7 (6 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-10-26

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.