Pilgrimsmusslor med pasta

Pilgrimsmusslor med pasta och pesto, avokado och cocktailtomat samt babyspenat. En nyttig, god och grön pasta.
Räkna 3 större eller 5 mindre pilgrimsmusslor per portion.
Sök recept på hemgjord pesto här på receptfavoriter.se
Godast är de färska större pilgrimsmusslorna och då räcker tre per portion. Använder du de mindre frysta så ta då fem per portion.
Du kan också använd färsk pasta som tagliatelle om du vill.

4 portioner pilgrimsmusslor med pasta

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 22 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta som tagliatelle
  • 400 gram pilgrimsmusslor
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 dl pesto, gärna hemlagad
  • 8 cocktailtomater
  • 1 avokado
  • 40 gram babyspenat eller machésallad

Tillagning

  1. Börja koka vatten till pastan. Tillsätt 0,5 tsk salt och några droppar olivolja.
  2. Skölj och dela cocktailtomater.
  3. Dela, kärna ur och gröp ur samt hacka grovt avokadon. Vänd den i citronsaft.
  4. Skölj babyspenat eller sallad.
  5. Vänd pilgrimsmusslorna i olivolja, salt och peppar.
  6. Koka pasta enligt paket ex. tagliatelle 5 minuter.
  7. Blanda pastan med hälften av peston, tomater, avokado och spenat. Smaka av med salt och peppar.
  8. Stek dem eller grilla pilgrimsmusslor i grillpanna, stekpanna eller utegrill ca 30 sekunder på varje sida.
  9. Toppa pastan med pilgrimsmusslorna och fördela resten av peston över musslorna.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer