Marinad till skaldjur

Introduktion och förberedelse

En marinad som är god till skaldjur som grillade räkor, bläckfisk och pilgrimsmusslor. Lättast är att trä upp skaldjur som räkor (se bild) på spett.

Marinera och pensla med marinaden före och under grillningen.

Grillmarinaden har smak av färsk ingefära, citron, soja, sambal oelek chili samt sweet chili.

Tillsätt mer chili om du vill ha hetare smak.

4 portioner marinad till skaldjur

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 msk rapsolja eller annan matolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 msk sambal oelek
  • 0,5 msk citronsaft
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk sweet chili-sås
  • 2 krm salt

Tillagning

  1. Lägg träspett i blöt (om du ska trä skaldjuren på träspett). Tänd grillen.
  2. Skölj och skala ingefära. Riv den fint och lägg i en bunke.
  3. Blanda marinaden av olja, soja, sambal oelek, sweet chili, färsk finriven ingefära, peppar och citronsaft i bunken.
  4. Lägg i skaldjuren och marinera i minst 5 minuter. Hit kan du förbereda om du vill och marinera i kylen några timmar. De kan även förberedas som spett och förvaras något dygn övertäckta i kylen.
  5. Tillsätt salt och blanda runt de marinerade skaldjuren.
  6. Trä på spett och spara marinaden som är kvar i bunken i en liten skål att pensla med under grillningen.
  7. Grillas på hög värme någon minut på varje sida och penslas under tiden.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 84 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-03-18

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.