Marinad till skaldjur

En marinad som är god till skaldjur som grillade räkor, bläckfisk och pilgrimsmusslor.

Grillmarinaden har smak av färsk ingefära, citron, soja, sambal oelek chili samt sweet chili.

4 portioner marinad till skaldjur

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 msk rapsolja eller annan matolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 msk sambal oelek
  • 0,5 msk citronsaft
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk sweet chili-sås
  • 2 krm salt

Tillagning

  1. Lägg träspett i blöt (om du ska trä skaldjuren på träspett). Tänd grillen.
  2. Skölj och skala ingefära. Riv den fint och lägg i en bunke.
  3. Blanda marinaden av olja, soja, sambal oelek, sweet chili, färsk finriven ingefära, peppar och citronsaft i bunken.
  4. Lägg i skaldjuren och marinera i minst 5 minuter. Hit kan du förbereda om du vill och marinera i kylen några timmar. De kan även förberedas som spett och förvaras något dygn övertäckta i kylen.
  5. Tillsätt salt och blanda runt de marinerade skaldjuren.
  6. Trä på spett och spara marinaden som är kvar i bunken i en liten skål att pensla med under grillningen.
  7. Grillas på hög värme någon minut på varje sida och penslas under tiden.

Tips

  • Marinera och pensla med marinaden före och under grillningen.
  • Lättast är att trä upp skaldjur som räkor (se bild) på spett.
  • Tillsätt mer chili om du vill ha hetare smak.
E-mail
Medel: 4.3 (8 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 84 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-05-30