Marinad till skaldjur
En marinad som är god till skaldjur som grillade räkor, bläckfisk och pilgrimsmusslor.
Grillmarinaden har smak av färsk ingefära, citron, soja, sambal oelek chili samt sweet chili.
Tillagning
- Lägg träspett i blöt (om du ska trä skaldjuren på träspett). Tänd grillen.
- Skölj och skala ingefära. Riv den fint och lägg i en bunke.
- Blanda marinaden av olja, soja, sambal oelek, sweet chili, färsk finriven ingefära, peppar och citronsaft i bunken.
- Lägg i skaldjuren och marinera i minst 5 minuter. Hit kan du förbereda om du vill och marinera i kylen några timmar. De kan även förberedas som spett och förvaras något dygn övertäckta i kylen.
- Tillsätt salt och blanda runt de marinerade skaldjuren.
- Trä på spett och spara marinaden som är kvar i bunken i en liten skål att pensla med under grillningen.
- Grillas på hög värme någon minut på varje sida och penslas under tiden.
Tips
- Marinera och pensla med marinaden före och under grillningen.
- Lättast är att trä upp skaldjur som räkor (se bild) på spett.
- Tillsätt mer chili om du vill ha hetare smak.
Uppskattat näringsvärde per portion: 84 kcal