Pestopotatis
Pestopotatis är kokta små potatisar blandade med pesto. En slags potatissallad med pesto.
Potatisen kan serveras varm, ljummen eller kall.
Tillagning
- Sätt på en kastrull med en liter vatten till potatisen.
- Skölj, skrubba och skala eller skär ev. bort fula delar på potatisen.
- Koka potatisen mjuk i ca 20 minuter på medelvärme. Stick med en potatissticka eller kniv och känn om potatisen är klar. Häll av potatisen när den är klar.
- Lägg tillbaka i kastrullen och blanda potatisarna med pesto, olivolja, salt och vitpeppar.
- Lägg upp på fat eller skål och servera.
- Du kan också låta potatisen svalna och servera ljummen. Eller kallna och förvara övertäckt i kylen och ta fram och servera kall eller ljummen vid senare serveringstillfälle.
Serveringsförslag
- Pestomarinerad potatis är ett enkelt och gott tillbehör till det mesta.
- Lättlagat till många och passar till fest, middag, buffé, picknick.
- Jag hade den till en middag med kallskuren marinerad kyckling - här ett förslag med kyckling och örtyoghurtsås samt fransk tomatsallad.
Val av potatis
Välj en fast potatis som färskpotatis eller delikatesspotatis - Amandine tycker jag blir godast.
Med köpt eller hemgjord pesto
- Du kan använda köpt pesto - det är enkelt och snabblagat. Kan då drygas ut med lite mer olivolja.
- Överkurs är att göra egen pesto.
Uppskattat näringsvärde per portion: 91 kcal