Pestopotatis

Pestopotatis är kokta små potatisar blandade med pesto. Potatis med pesto kan serveras varm, ljummen eller kall.
Pestopotatis är ett enkelt och gott tillbehör till det mesta som fest, middag, buffé, picknick osv.
Fast potatis som färskpotatis eller delikatesspotatis tycker jag blir godast.

6 portioner pestopotatis

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • ca 30 färskpotatisar eller 2 pkt delikatesspotatis
  • 2 msk pesto
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Sätt på en kastrull med en liter vatten till potatisen.
  2. Skölj, skrubba och skala eller skär ev. bort fula delar på potatisen.
  3. Koka potatisen mjuk i ca 20 minuter på medelvärme. Stick med en potatissticka eller kniv och känn om potatisen är klar. Häll av potatisen när den är klar.
  4. Lägg tillbaka i kastrullen och blanda potatisarna med pesto, olivolja, salt och vitpeppar.
  5. Lägg upp på fat eller skål och servera.
  6. Du kan också låta potatisen svalna och servera ljummen. Eller kallna och förvara övertäckt i kylen och ta fram och servera kall eller ljummen vid senare serveringstillfälle.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer