Pestopotatis

Introduktion och förberedelse

Pestopotatis är kokta små potatisar blandade med pesto. Potatis med pesto kan serveras varm, ljummen eller kall.

Potatisen är ett enkelt och gott tillbehör till det mesta som fest, middag, buffé, picknick osv.

Fast potatis som färskpotatis eller delikatesspotatis som Amandine tycker jag blir godast.

Överkurs är att göra egen pesto.

6 portioner pestopotatis

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • ca 30 färskpotatisar eller 2 pkt delikatesspotatis
  • 2 msk pesto
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Sätt på en kastrull med en liter vatten till potatisen.
  2. Skölj, skrubba och skala eller skär ev. bort fula delar på potatisen.
  3. Koka potatisen mjuk i ca 20 minuter på medelvärme. Stick med en potatissticka eller kniv och känn om potatisen är klar. Häll av potatisen när den är klar.
  4. Lägg tillbaka i kastrullen och blanda potatisarna med pesto, olivolja, salt och vitpeppar.
  5. Lägg upp på fat eller skål och servera.
  6. Du kan också låta potatisen svalna och servera ljummen. Eller kallna och förvara övertäckt i kylen och ta fram och servera kall eller ljummen vid senare serveringstillfälle.
E-mail
Medel: 3 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-02-27

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.