Pestopotatis

Introduktion och förberedelse

Pestopotatis är kokta små potatisar blandade med pesto. En slags potatissallad med pesto.

Potatisen kan serveras varm, ljummen eller kall.

Serveringsförslag

  • Pestomarinerad potatis är ett enkelt och gott tillbehör till det mesta.
  • Lättlagat till många och passar till fest, middag, buffé, picknick.
  • Jag hade den till en middag med kallskuren marinerad kyckling - här ett förslag med kyckling och örtyoghurtsås samt fransk tomatsallad.

Val av potatis

Välj en fast potatis som färskpotatis eller delikatesspotatis - Amandine tycker jag blir godast.

Med köpt eller hemgjord pesto

  • Du kan använda köpt pesto - det är enkelt och snabblagat. Kan då drygas ut med lite mer olivolja.
  • Överkurs är att göra egen pesto.

6 portioner pestopotatis

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • ca 30 färskpotatisar eller 2 pkt delikatesspotatis
  • 2 msk pesto
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Sätt på en kastrull med en liter vatten till potatisen.
  2. Skölj, skrubba och skala eller skär ev. bort fula delar på potatisen.
  3. Koka potatisen mjuk i ca 20 minuter på medelvärme. Stick med en potatissticka eller kniv och känn om potatisen är klar. Häll av potatisen när den är klar.
  4. Lägg tillbaka i kastrullen och blanda potatisarna med pesto, olivolja, salt och vitpeppar.
  5. Lägg upp på fat eller skål och servera.
  6. Du kan också låta potatisen svalna och servera ljummen. Eller kallna och förvara övertäckt i kylen och ta fram och servera kall eller ljummen vid senare serveringstillfälle.
E-mail
Medel: 3.2 (6 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 91 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-05-15

Liknande recept:

Italiensk buffe i köket

Bjud på Italiensk buffé eller lantfest för hela maffian - mat och recept från medelhavet som passar...