Pepparrotssås med matyoghurt

Introduktion och förberedelse

Pepparrotssås med matyoghurt, persilja och olivolja.

En enkel och god kall sås med smak av riven färsk pepparrot som passar till grillat, kokta grönsaker, rostade grönsaker eller rotfrukter med mera.

Jag hade såsen till en bit grillad kalventrecote.

Med färsk eller färdigriven pepparrot

Istället för färsk pepparrot kan du ta några tsk färdigriven pepparrot och smaka av med efterhand så det blir lagom stark sås.

Lättlagat till många

Lätt att laga och dubblera till flera - speciellt om du tar färdigriven köpt pepparrot och fryst hackad persilja.

Varianter

Pepparroten kan även bytas mot wasabi - grön pepparrot. Smaka av med någon tsk efterhand då wasabi är rätt starkt.

Vegan variant

Byt ut matyoghurt mot havregurt för en vegan kall pepparrotssås.

4 portioner pepparrotssås

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 6 min

Ingredienser

  • 4 dl matyoghurt, turkisk eller grekisk
  • 3 msk finriven färsk pepparrot
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 1 tsk socker eller honung (valfritt)
  • 2 msk olivolja

Tillagning

  1. Skala pepparroten med en potatisskalare. Riv den fint så att du har ca 3-4 msk finriven pepparrot.
  2. Lägg pepparroten i en skål.Blanda i matyoghurt, socker samt olivolja.
  3. Skölj och hacka persilja och tillsätt den.
  4. Blanda allt och smaka ev. av med lite salt och svartpeppar.
E-mail
Medel: 3 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 109 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-08-21

Tillbehör och liknande recept: