Pepparrotssås med matyoghurt
Pepparrotssås med matyoghurt, persilja och olivolja.
En enkel och god kall sås med smak av riven färsk pepparrot som passar till grillat, kokta grönsaker, rostade grönsaker eller rotfrukter med mera.
Jag hade såsen till en bit grillad kalventrecote.
Tillagning
- Skala pepparroten med en potatisskalare. Riv den fint så att du har ca 3-4 msk finriven pepparrot.
- Lägg pepparroten i en skål.Blanda i matyoghurt, socker samt olivolja.
- Skölj och hacka persilja och tillsätt den.
- Blanda allt och smaka ev. av med lite salt och svartpeppar.
Med färsk eller färdigriven pepparrot
Istället för färsk pepparrot kan du ta några tsk färdigriven pepparrot och smaka av med efterhand så det blir lagom stark sås.
Lättlagat till många
Lätt att laga och dubblera till flera - speciellt om du tar färdigriven köpt pepparrot och fryst hackad persilja.
Varianter
Pepparroten kan även bytas mot wasabi - grön pepparrot. Smaka av med någon tsk efterhand då wasabi är rätt starkt.
Vegan variant
Byt ut matyoghurt mot havregurt för en vegan kall pepparrotssås.
Uppskattat näringsvärde per portion: 109 kcal