Pepparrotssås med matyoghurt

Pepparrotssås med matyoghurt, persilja och olivolja. En enkel och god sås till grillat, kokta grönsaker, rostade grönsaker eller rotfrukter med mera.

4 portioner pepparrotssås

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 6 min

Ingredienser

  • 4 dl matyoghurt, turkisk eller grekisk
  • 3 msk finriven pepparrot
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 1 tsk socker
  • 2 msk olivolja

Tillagning

  1. Skala pepparroten med en potatisskalare. Riv den fint så att du har ca 3-4 msk finriven pepparrot.
  2. Lägg pepparroten i en skål.Blanda i matyoghurt, socker samt olivolja.
  3. Skölj och hacka persilja och tillsätt den.
  4. Blanda allt och smaka ev. av med lite salt och svartpeppar.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Svart Fredag i köket

Fynda köksgrejer på Black Friday rean 2017. Var är det rea, på vad och vad ska man tänka på? Mitt tips är att titta efter lite dyrare köksgrejer som du kanske tänkt köpa ett tag eller julklappar. På Black fredag reas numer det mesta - allt från knivar till köksmaskiner. Och kanske dags att slå till på en Sous Vide cirkulator för dig som längtat efter det. 

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer