Vegetarisk pastasallad med soltorkad tomat

Vegetarisk pastasallad med soltorkad tomat, fetaost, rödlök, dijondressing, paprika, sallad, cocktailtomater och riven parmesan.

Majs, gröna ärtor och finriven morot är också gott i. Tänk på om du bjuder på detta till vegetarianer att parmesanost och annan ost är ej vegetarisk om den innehåller löpe. Välj en vegan ost med enzym istället. Ex. riven tofuost mozzarellastyle. Uteslut ev. parmesanost från receptet om du vill.

4 portioner vegetarisk pastasallad

  • Förberedelse: 12 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 250 gram okokt pasta som ex. castellane, skruvar, penne eller gnochi
  • 1 burk soltorkade tomater i olja
  • 150 gram fetaost
  • 1 rödlök
  • 0,5 purjolök
  • 1 gul eller röd paprika
  • 10 cocktailtomater
  • 0,5 gurka
  • 65 gram isbergssallad, babyspenat eller grönsallad
  • 0,5 dl riven parmesan eller grana padano
  • 5 msk olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk fransk senap
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk socker
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Koka pastan enligt paketet. Brukar vara från 8-11 minuter beroende på pasta.
  2. Förbered under tiden resterande ingredienser och lägg efter hand i en stor salladsskål.
  3. Häll av oljan från de soltorkade tomaterna. Strimla dem.
  4. Tärna fetaosten.
  5. Skala, dela och strimla rödlöken.
  6. Dela, skölj och strimla purjolöken. Stek den mjuk i en msk olivolja i sen stekpanna några minuter.
  7. Skölj och tärna paprika. Skölj och dela cocktailtomater. Skölj och tärna gurkan.
  8. Skölj och dela grovt några blad isbergssallad.
  9. Riv ost.
  10. Häll av pastan och skölj den ljummen i kallt vatten.
  11. Blanda dressingen i en liten skål.
  12. Blanda pasta samt dressingen med övriga ingredienser i salladsskålen. Smaka av pastasalladen med salt och peppar.
E-mail
Medel: 4.1 (13 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Svart Fredag i köket

Fynda köksgrejer på Black Friday rean 2017. Var är det rea, på vad och vad ska man tänka på? Mitt tips är att titta efter lite dyrare köksgrejer som du kanske tänkt köpa ett tag eller julklappar. På Black fredag reas numer det mesta - allt från knivar till köksmaskiner. Och kanske dags att slå till på en Sous Vide cirkulator för dig som längtat efter det. 

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer