Vegetarisk pastasallad med soltorkad tomat
Vegetarisk pastasallad med soltorkad tomat, fetaost, rödlök, dijondressing, paprika, sallad, cocktailtomater och riven parmesan.
Tillagning
- Koka pastan enligt paketet. Brukar vara från 8-11 minuter beroende på pasta.
- Förbered under tiden resterande ingredienser och lägg efter hand i en stor salladsskål.
- Häll av oljan från de soltorkade tomaterna. Spara oljan - du behöver ca 1 msk att ha till stekt purjolök och 3 msk till dressingen. Strimla tomaterna.
- Dela, skölj och strimla purjolöken. Stek den mjuk i en msk olja i en stekpanna i några minuter. Sätt åt sidan att svalna.
- Tärna fetaosten.
- Skala, dela och strimla rödlöken.
- Skölj och tärna paprika. Skölj och dela cocktailtomater. Skölj och tärna gurkan.
- Skölj och dela några blad isbergssallad grovt.
- Riv ost.
- Häll av pastan och skölj den ljummen i kallt vatten.
- Blanda dressingen i en liten skål.
- Blanda pasta samt dressingen med övriga ingredienser i salladsskålen.
- Smaka av pastasalladen med salt och peppar.
Varianter
Majs, gröna ärtor och finriven morot är också gott i.
Uppskattat näringsvärde per portion: 531 kcal