Vegetarisk pastasallad med soltorkad tomat

Vegetarisk pastasallad med soltorkad tomat, fetaost, rödlök, dijondressing, paprika, sallad, cocktailtomater och riven parmesan.

Majs, gröna ärtor och finriven morot är också gott i. Tänk på om du bjuder på detta till vegetarianer att parmesanost och annan ost är ej vegetarisk om den innehåller löpe. Välj en vegan ost med enzym istället. Ex. riven tofuost mozzarellastyle. Uteslut ev. parmesanost från receptet om du vill.

4 portioner vegetarisk pastasallad

  • Förberedelse: 12 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 250 gram okokt pasta som ex. castellane, skruvar, penne eller gnochi
  • 1 burk soltorkade tomater i olja
  • 150 gram fetaost
  • 1 rödlök
  • 0,5 purjolök
  • 1 gul eller röd paprika
  • 10 cocktailtomater
  • 0,5 gurka
  • 65 gram isbergssallad, babyspenat eller grönsallad
  • 0,5 dl riven parmesan eller grana padano
  • 5 msk olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk fransk senap
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk socker
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Koka pastan enligt paketet. Brukar vara från 8-11 minuter beroende på pasta.
  2. Förbered under tiden resterande ingredienser och lägg efter hand i en stor salladsskål.
  3. Häll av oljan från de soltorkade tomaterna. Strimla dem.
  4. Tärna fetaosten.
  5. Skala, dela och strimla rödlöken.
  6. Dela, skölj och strimla purjolöken. Stek den mjuk i en msk olivolja i sen stekpanna några minuter.
  7. Skölj och tärna paprika. Skölj och dela cocktailtomater. Skölj och tärna gurkan.
  8. Skölj och dela grovt några blad isbergssallad.
  9. Riv ost.
  10. Häll av pastan och skölj den ljummen i kallt vatten.
  11. Blanda dressingen i en liten skål.
  12. Blanda pasta samt dressingen med övriga ingredienser i salladsskålen. Smaka av pastasalladen med salt och peppar.
E-mail
Medel: 3.9 (11 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer

Blanda egna drinkar och cocktails

Bli bartender för en kväll. Här är tips på hur du sätter upp en liten minibar hemma. Skippa raggargroggen och bjud på någon klassiker eller udda obskyr drink. Här är lite fakta, recept, utrustning och andra praktiska tips för att lyckas med cocktails hemma. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer