Vegetarisk pastasallad med soltorkad tomat

Vegetarisk pastasallad med soltorkad tomat, fetaost, rödlök, dijondressing, paprika, sallad, cocktailtomater och riven parmesan.

4 portioner vegetarisk pastasallad

  • Förberedelse: 12 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 250 gram okokt pasta som ex. castellane, skruvar, penne eller gnochi
  • 1 burk soltorkade tomater i olja
  • 150 gram fetaost
  • 1 rödlök
  • 0,5 purjolök
  • 1 gul eller röd paprika
  • 10 cocktailtomater
  • 0,5 gurka
  • 65 gram isbergssallad, babyspenat eller grönsallad
  • 0,5 dl riven parmesan eller grana padano
  • DRESSING: 3 msk av olja från soltorkade tomater
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk fransk senap
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk socker
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Koka pastan enligt paketet. Brukar vara från 8-11 minuter beroende på pasta.
  2. Förbered under tiden resterande ingredienser och lägg efter hand i en stor salladsskål.
  3. Häll av oljan från de soltorkade tomaterna. Spara oljan - du behöver ca 1 msk att ha till stekt purjolök och 3 msk till dressingen. Strimla tomaterna.
  4. Dela, skölj och strimla purjolöken. Stek den mjuk i en msk olja i en stekpanna i några minuter. Sätt åt sidan att svalna.
  5. Tärna fetaosten.
  6. Skala, dela och strimla rödlöken.
  7. Skölj och tärna paprika. Skölj och dela cocktailtomater. Skölj och tärna gurkan.
  8. Skölj och dela några blad isbergssallad grovt.
  9. Riv ost.
  10. Häll av pastan och skölj den ljummen i kallt vatten.
  11. Blanda dressingen i en liten skål.
  12. Blanda pasta samt dressingen med övriga ingredienser i salladsskålen.
  13. Smaka av pastasalladen med salt och peppar.

Varianter

Majs, gröna ärtor och finriven morot är också gott i.

E-mail
Medel: 3.7 (54 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 531 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-07-09