Vegetarisk pastasallad med soltorkad tomat

Introduktion och förberedelse

Vegetarisk pastasallad med soltorkad tomat, fetaost, rödlök, dijondressing, paprika, sallad, cocktailtomater och riven parmesan.

Majs, gröna ärtor och finriven morot är också gott i.

Tänk på om du bjuder på detta till vegetarianer att parmesanost och annan ost är ej vegetarisk om den innehåller löpe. Välj en vegan ost med enzym istället. Ex. riven tofuost mozzarellastyle. Uteslut ev. parmesanost från receptet om du vill.

4 portioner vegetarisk pastasallad

  • Förberedelse: 12 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 250 gram okokt pasta som ex. castellane, skruvar, penne eller gnochi
  • 1 burk soltorkade tomater i olja
  • 150 gram fetaost
  • 1 rödlök
  • 0,5 purjolök
  • 1 gul eller röd paprika
  • 10 cocktailtomater
  • 0,5 gurka
  • 65 gram isbergssallad, babyspenat eller grönsallad
  • 0,5 dl riven parmesan eller grana padano
  • 5 msk olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk fransk senap
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk socker
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Koka pastan enligt paketet. Brukar vara från 8-11 minuter beroende på pasta.
  2. Förbered under tiden resterande ingredienser och lägg efter hand i en stor salladsskål.
  3. Häll av oljan från de soltorkade tomaterna. Strimla dem.
  4. Tärna fetaosten.
  5. Skala, dela och strimla rödlöken.
  6. Dela, skölj och strimla purjolöken. Stek den mjuk i en msk olivolja i sen stekpanna några minuter.
  7. Skölj och tärna paprika. Skölj och dela cocktailtomater. Skölj och tärna gurkan.
  8. Skölj och dela grovt några blad isbergssallad.
  9. Riv ost.
  10. Häll av pastan och skölj den ljummen i kallt vatten.
  11. Blanda dressingen i en liten skål.
  12. Blanda pasta samt dressingen med övriga ingredienser i salladsskålen. Smaka av pastasalladen med salt och peppar.
E-mail
Medel: 4 (25 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20