Köttfärsbiffar med sallad
Köttfärsbiffar med sallad är en GI och LCHF-vänlig, nyttig och enkel rätt att laga.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn - om du ska steka klart köttfärsbiffarna i ugnen. Du kan steka klart dem i stekpannan också om du har en stor stekpanna.
- Skala och hacka gul lök fint (eller riv den).
- Blanda köttfärs, hackad lök, ägg, salt och peppar i en skål till en jämn smet. Blanda inte för mycket då blir färsen trådig.
- Värm en stekpanna och stek ett litet smakprov. Smaka av med salt och peppar.
- Dela upp köttfärssmeten i 8-10 delar och forma till bullar som du sedan plattar till och lägger på en bricka, tallrik eller fat smort med lite olja.
- Bryn köttfärsbiffarna på varje sida i en stekpanna, 3-4 minuter på varje sida. Du kan steka i lite olivolja och/eller smör. Bryn 3-4 stycken i taget. Lägg över efterhand i en ugnsform.
- När du brynt alla biffar ställer du in dem att steka klart i ugnen ca 10-15 minuter. Du kan också steka klart dem på medelvärme i stekpannan - gärna med lock då.
- Skala och hacka löken samt blanda med vinäger, salt, peppar samt olja i en stor skål.
- Skölj, kärna ur och skiva äpplena samt blanda med löken.
- Skölj tomaterna och tärna dem. Lägg i skålen.
- Strimla de soltorkade tomaterna. Lägg i skålen.
- Skölj salladen och blanda runt i skålen.
- Servera köttfärsbiffarna med salladen.
Serveringsförslag
- Jag serverade biffarna med grönsallad, tomat, äpplen och rödlök.
Du kan välja annat grönt till salladen efter tycke.
- Gott är bla isbergssallad, avokado, råriven morot, olika kokta kalla bönor eller linser, gurka, skivade champinjoner, råriven rotselleri, strimlad röd- eller vitkål, riven zucchini, rårivna rödbetor med mera.
- Senapsdressing, asiatisk dressing eller vitlöksdressing passar också till salladen.
Dubbla gärna receptet
Om du dubblar eller får köttfärsbiffar över kan du frysa in dem i portionsförpackningar. Sen är det bara att ta fram och värma samt servera till valfritt tillbehör.
Uppskattat näringsvärde per portion: 433 kcal