Köttfärsbiffar med sallad

En GI-vänlig, nyttig och enkel rätt att laga. Biffarna är här serverade med grönsallad, tomat, äpplen och rödlök.
Om du dubblar eller får köttfärsbiffar över kan du frysa in dem i portionsförpackningar. Sen är det bara att ta fram och värma samt servera till valfritt tillbehör.
Här är ett förslag på sallad - du kan välja annat grönt till salladen efter tycke. Gott är bla isbergssallad, avokado, råriven morot, olika kokta kalla bönor eller linser, gurka, skivade champinjoner, råriven rotselleri, strimlad röd- eller vitkål, riven zucchini, rårivna rödbetor med mera. Senapsdressing, asiatisk dressing eller vitlöksdressing passar också till salladen.
Väljer du ekologiska ingredienser så slipper du oroa dig för bekämpningsmedel med mera.

4 portioner köttfärsbiffar med sallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 0,5 finhackad eller riven gul lök
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vit- eller svartpeppar
  • 2 msk smör, olja eller olivolja att steka i
  • 150 gram blandad sallad
  • 2 äpplen
  • 4 kvisttomater
  • 1 rödlök
  • 8 soltorkade tomater i olja
  • 4 msk olivolja
  • 4 msk fin vinäger, röd eller vit
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader (om du ska steka klart köttfärsbiffarna i ugnen - du kan steka klart dem i stekpannan också om du har en stor panna).
  2. Skala och hacka gul lök fint (eller riv den).
  3. Blanda köttfärs, hackad lök, ägg, salt och peppar i en skål till en jämn smet. Blanda inte för mycket då blir färsen trådig.
  4. Värm en stekpanna och stek ett litet smakprov. Smaka av med salt och peppar.
  5. Dela upp köttfärssmeten i 8-10 delar och forma till bullar som du sedan plattar till och lägger på en bricka, tallrik eller fat smort med lite olja.
  6. Bryn köttfärsbiffarna på varje sida i en stekpanna, 3-4 minuter på varje sida. Du kan steka i lite olivolja och/eller smör. Bryn 3-4 stycken i taget. Lägg över efterhand i en ugnsform.
  7. När du brynt alla biffar ställer du in dem att steka klart i ugnen ca 10-15 minuter. Du kan också steka klart dem på medelvärme i stekpannan - gärna med lock då.
  8. Skala och hacka löken samt blanda med vinäger, salt, peppar samt olja i en stor skål.
  9. Skölj, kärna ur och skiva äpplena samt blanda med löken.
  10. Skölj tomaterna och tärna dem. Lägg i skålen.
  11. Strimla de soltorkade tomaterna. Lägg i skålen.
  12. Skölj salladen och blanda runt i skålen.
  13. Servera köttfärsbiffarna med salladen.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer