Köttfärsbiffar med sallad

Introduktion och förberedelse

Köttfärsbiffar med sallad är en GI och LCHF-vänlig, nyttig och enkel rätt att laga. Biffarna är här serverade med grönsallad, tomat, äpplen och rödlök.

Om du dubblar eller får köttfärsbiffar över kan du frysa in dem i portionsförpackningar. Sen är det bara att ta fram och värma samt servera till valfritt tillbehör.

Välj gärna ekologiska ingredienser.

Serveringsförslag

Här är ett förslag på sallad - du kan välja annat grönt till salladen efter tycke. Gott är bla isbergssallad, avokado, råriven morot, olika kokta kalla bönor eller linser, gurka, skivade champinjoner, råriven rotselleri, strimlad röd- eller vitkål, riven zucchini, rårivna rödbetor med mera. Senapsdressing, asiatisk dressing eller vitlöksdressing passar också till salladen.

4 portioner köttfärsbiffar med sallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 0,5 finhackad eller riven gul lök
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vit- eller svartpeppar
  • 2 msk smör, olja eller olivolja att steka i
  • 150 gram blandad sallad
  • 2 äpplen
  • 4 kvisttomater
  • 1 rödlök
  • 8 soltorkade tomater i olja
  • 4 msk olivolja
  • 4 msk fin vinäger, röd eller vit
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader (om du ska steka klart köttfärsbiffarna i ugnen - du kan steka klart dem i stekpannan också om du har en stor panna).
  2. Skala och hacka gul lök fint (eller riv den).
  3. Blanda köttfärs, hackad lök, ägg, salt och peppar i en skål till en jämn smet. Blanda inte för mycket då blir färsen trådig.
  4. Värm en stekpanna och stek ett litet smakprov. Smaka av med salt och peppar.
  5. Dela upp köttfärssmeten i 8-10 delar och forma till bullar som du sedan plattar till och lägger på en bricka, tallrik eller fat smort med lite olja.
  6. Bryn köttfärsbiffarna på varje sida i en stekpanna, 3-4 minuter på varje sida. Du kan steka i lite olivolja och/eller smör. Bryn 3-4 stycken i taget. Lägg över efterhand i en ugnsform.
  7. När du brynt alla biffar ställer du in dem att steka klart i ugnen ca 10-15 minuter. Du kan också steka klart dem på medelvärme i stekpannan - gärna med lock då.
  8. Skala och hacka löken samt blanda med vinäger, salt, peppar samt olja i en stor skål.
  9. Skölj, kärna ur och skiva äpplena samt blanda med löken.
  10. Skölj tomaterna och tärna dem. Lägg i skålen.
  11. Strimla de soltorkade tomaterna. Lägg i skålen.
  12. Skölj salladen och blanda runt i skålen.
  13. Servera köttfärsbiffarna med salladen.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept. 

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept