Köttfärsbiffar med sallad

Introduktion och förberedelse

Köttfärsbiffar med sallad är en GI och LCHF-vänlig, nyttig och enkel rätt att laga.

Serveringsförslag

  • Jag serverade biffarna med grönsallad, tomat, äpplen och rödlök.

Du kan välja annat grönt till salladen efter tycke.

  • Gott är bla isbergssallad, avokado, råriven morot, olika kokta kalla bönor eller linser, gurka, skivade champinjoner, råriven rotselleri, strimlad röd- eller vitkål, riven zucchini, rårivna rödbetor med mera.
  • Senapsdressing, asiatisk dressing eller vitlöksdressing passar också till salladen.

Dubbla gärna receptet

Om du dubblar eller får köttfärsbiffar över kan du frysa in dem i portionsförpackningar. Sen är det bara att ta fram och värma samt servera till valfritt tillbehör.

4 portioner köttfärsbiffar med sallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 gram blandfärs eller nötfärs
  • 0,5 finhackad eller riven gul lök
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vit- eller svartpeppar
  • 2 msk smör, olja eller olivolja att steka i
  • 150 gram blandad sallad
  • 2 äpplen
  • 4 kvisttomater
  • 1 rödlök
  • 8 soltorkade tomater i olja
  • 4 msk olivolja
  • 4 msk fin vinäger, röd eller vit
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn - om du ska steka klart köttfärsbiffarna i ugnen. Du kan steka klart dem i stekpannan också om du har en stor stekpanna.
  2. Skala och hacka gul lök fint (eller riv den).
  3. Blanda köttfärs, hackad lök, ägg, salt och peppar i en skål till en jämn smet. Blanda inte för mycket då blir färsen trådig.
  4. Värm en stekpanna och stek ett litet smakprov. Smaka av med salt och peppar.
  5. Dela upp köttfärssmeten i 8-10 delar och forma till bullar som du sedan plattar till och lägger på en bricka, tallrik eller fat smort med lite olja.
  6. Bryn köttfärsbiffarna på varje sida i en stekpanna, 3-4 minuter på varje sida. Du kan steka i lite olivolja och/eller smör. Bryn 3-4 stycken i taget. Lägg över efterhand i en ugnsform.
  7. När du brynt alla biffar ställer du in dem att steka klart i ugnen ca 10-15 minuter. Du kan också steka klart dem på medelvärme i stekpannan - gärna med lock då.
  8. Skala och hacka löken samt blanda med vinäger, salt, peppar samt olja i en stor skål.
  9. Skölj, kärna ur och skiva äpplena samt blanda med löken.
  10. Skölj tomaterna och tärna dem. Lägg i skålen.
  11. Strimla de soltorkade tomaterna. Lägg i skålen.
  12. Skölj salladen och blanda runt i skålen.
  13. Servera köttfärsbiffarna med salladen.
E-mail
Medel: 4.6 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 433 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-11-06