Pannbiff med lök pannbiffar

Pannbiff med lök. Laga egna klassiska färsbiffar eller pannbiffar och servera med stekt lök, kokt potatis och ev. inlagd saltgurka.

4 portioner pannbiff med lök

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 500 g nötfärs eller blandfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1 ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 tsk flytande kalvbuljong
  • 0,5 tsk mald kryddpeppar
  • 1 tsk torkad mald ingefära
  • 0,5 gul lök - råriven eller finhackad
  • 1 tsk socker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 3,5 gula lökar att steka till
  • 2 msk smör
  • 1 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 4 port kokt potatis
  • 4 saltgurkor

Tillagning

  1. Skala och skiva löken tunt.
  2. Stek löken på medelvärme i smör ca 20 minuter tills den är mjuk. Sockra (0,5 tsk) och salta löken lite.
  3. Laga under tiden pannbiffarna: Skala och hacka eller råriv en lök fint. Lägg i en bunke.
  4. Blanda i ströbröd, ägg, mjölk, fond och kryddor.
  5. Blanda i köttfärsen.
  6. Stek ett prov i smör. Smaka av med socker, salt och vitpeppar.
  7. Forma små platta pannbiffar och bryn i smör ca 3 minuter på varje sida.
  8. Låt eftersteka ca 5 minuter under lock eller folie eller i ugnen på 175 grader så att biffarna blir genomstekta.
  9. Lägg upp pannbiffarna på fat efter hand och när du stekt
  10. Lägg i löken i pannan med pannbiffarna, höj värmen och slå på 1 dl vatten.
  11. Ta upp biffar och lägg på fat eller tallrik. Toppa med löken.
  12. Koka ihop skyn någon minut. Smaksätt skyn med lite salt, vitpeppar samt någon tsk soja.
  13. Häll skyn över lök och pannbiffar vid servering.
  14. Servera pannbiffarna med kokt potatis och ev. saltgurka
E-mail
Medel: 4 (4 röster)

Mat att mingla kring

Enkel mat att mingla till eller lyxiga snittar med lite mer kärlek. Njut av ledighet, ett glas rosé, trevligt sällskap och något gott att tugga på. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer