Panerad kycklingfilé kycklingschnitzel

Panerad kycklingfilé eller kycklingschnitzel i ströbröd. Kycklingbröst som är panerat, stekt och sedan stekt klart i ugnen. Schnitzlarna kan också stekas klart på låg värme i stekpannan.
Förslag till servering med schnitzeln är här kokt delikatesspotatis, kall rödbets- och äppelyoghurt samt sallad. Men man kan ha valfria tillbehör ex. klyftpotatis och bearnaiessås samt en tomatsallad.
Det finns färdigskivat kycklingbröst som är smidigt att använda till denna rätt.

4 portioner panerad kycklingfilé

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 gram kycklingfiléer
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 2 msk smör
  • 2 msk olja
  • Tillbehör: 16 delikatesspotatisar
  • 2 dl färsk riven rödbeta
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 dl rivet äpple
  • 1 tsk honung
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl riven morot
  • 8 cocktailtomater
  • 30 gram blandad grönsallad ex. babyspenat och rucola
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vinäger

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär varje kycklingfilé i 3-4 skivor på längden. Banka ut dem något med en köttbank eller baksidan på en liten kastrull. Eller använd färdigskivad kycklingfilé.
  3. Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik.
  4. Vispa ut ägg i en djup tallrik.
  5. Bred ut ströbröd på en tredje tallrik.
  6. Börja koka potatis om du vill ha det till.
  7. Värm en stekpanna. Ta fram en ugnsform.
  8. Vänd kycklingskivorna i mjölet, sedan i äggblandningen och sist i ströbrödet.
  9. Stek 3-4 bitar i taget i stekpannan med lite smör och olja några minuter på varje sida så att de får färg.
  10. Lägg över i ugnsformen efter hand.
  11. När du stekt all kyckling så sätter du in ugnsformen med kycklingen i ugnen i 15 minuter att steka klart.
  12. Kall rödbets- och äppelyoghurt: Skala rödbetor. Riv grovt och lägg i en skål.
  13. Skölj, dela och riv äpplet.
  14. Blanda rivet äpple med rödbetor, matyoghurt, honung, salt och peppar till en röra.
  15. Förbered salladen: skölj sallad och tomater. Dela tomater i halvor. Skala och riv morot grovt. Blanda allt i en skål med lite olivolja och vinäger.
  16. Ta ut och servera kycklingen. Förslagsvis med kokt delikatesspotatis, kall rödbets- och äppelyoghurt samt salladen.
E-mail
Medel: 4.8 (4 röster)

Mat att mingla kring

Enkel mat att mingla till eller lyxiga snittar med lite mer kärlek. Njut av ledighet, ett glas rosé, trevligt sällskap och något gott att tugga på. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer