Oxrulader med mozzarella och parmaskinka

Oxrulader av lövbiff fyllda med mozzarella och parmaskinka.

4 portioner oxrulader med mozzarella

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 600 gram lövbiff
  • 1 mozzarellaost i lag
  • 8 skivor parmaskinka eller prosciutto
  • 2 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl riven parmesan eller grana padano
  • Rostade grönsaker: 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 morötter
  • 8 mindre fasta potatisar
  • 1 kålrot
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Tzatziki: 2 dl matyoghurt
  • 2 msk vatten
  • 2 krm salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 gurka
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk vinäger
  • Vitbönsallad: 3 dl kokta vita bönor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 50 gram ruccolasallad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader vanlig ugn.
  2. Förbered de rostade grönsakerna: skölj och skär paprika i grova bitar. Skala morötter och potatis om de har fult skal. Dela ev. dem i halvor. Skala och skär kålrot i grova bitar. Blanda grönsakerna med olivolja, salt och peppar i en ugnsform eller ugnsplåt och sätt in dem i mitten av ugnen. Rosta i ca 35 minuter tills de är mjuka och har fin färg. Vänd dem gärna efter halva tiden.
  3. Rullader: lägg ut lövbiffarna på en bricka.
  4. Skär mozzarellaosten i tunna skivor.
  5. Lägg en skiva parmaskinka och 1 skiva ost i mitten på varje köttskiva och rulla ihop dem till rulader. Du kan sätta ihop dem med 1-2 tandpetare.
  6. Dags att steka ruladerna: värm en stekpanna och hetta upp lite olivolja och bryn ruladerna runt om.
  7. Stek klart under lock medan grönsakerna i ugnen blir klara ca 15 minuter. Är köttet inte mört som lövbiff så kan du låta det stå och puttra med lite vitt vin under lock i en halvtimme.
  8. Tzatziki: Skölj och riv gurkan i en skål. Blanda ner matyoghurt, pressad vitlök, olivolja, vinäger, salt och peppar. Smaka av med salt och peppar. Späd ev. med lite vatten till lagom tjocklek.
  9. Vitbönsallad: Blanda de kalla kokta vita bönorna med olivolja, vinäger, salt och peppar. Koka gärna egna vita bönor då de är godast. Lägg då i blöt dagen innan och koka enligt paketet. Du kan spara överblivna bönor i frysen och ta fram några i taget vid nästa sallad.
  10. Skölj ruccolasalladen noga i vatten.
  11. Servera ruladerna med de rostade grönsakerna, tzatzikin samt vitbönsallad och ruccolasallad.
Serverade med rostad paprika, potatis, kålrot samt morot; sallad med vita bönor och ruccola samt en tzatziki.
Serverade med rostad paprika, potatis, kålrot samt morot; sallad med vita bönor och ruccola samt en tzatziki.

Serveringsförslag

Jag serverade ruladerna med rostad paprika, potatis, kålrot samt morot; sallad med vita bönor och ruccola samt en tzatziki.

Val av kött

Räkna 8 tunna skivor lövbiff eller nötkött av innanlår eller fransyska. Du kan ta kalvkött eller kycklingfilé istället för lövbiff.

Använder du ett segare kött så kan du koka ruladerna i en halvtimme i lite vitt vin under lock så att köttet blir mört.

Varianter

  • Du kan ta prosciuttoskinka eller annan lufttorkad skinka istället för parmaskinka.
  • Du kan ta fler grönsaker kan du ta efter tycke ex. rotselleri, palsternacka osv.

Gott med hemkokta bönor

Lägg gärna vita bönor i blöt dagen innan och koka en stor omgång dagen efter och spara i påsar i frysen till flera sallader.

E-mail
Medel: 3 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 732 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-02-24