Ostpanerad skinkschnitzel med risotto
Ostpanerad skinkschnitzel med risotto, citron, ärtor och grönsallad.
Passar till middag både till vardags och helg.
Tillagning
- Risotto: Skala, dela och finhacka löken.
- Skala och finhacka vitlöken.
- Mät upp buljongen i en kanna. Använder du vatten och buljongtärning så löser du upp buljongen i varmt vatten.
- Fräs lök, vitlök och ris i olivolja samt smör i en stor kastrull.
- Salta och peppra.
- Tillsätt det vita vinet, rör om och koka upp.
- Koka risotton på medelvärme i 25 minuter, rör då och då samt tillsätt buljong efter hand som risotton kokar ner.
- Se till att risotton hela tiden har vätska som kokar.
- Riv under tiden osten fint.
- Innan servering så smakar du av risotton med minst 0,5 dl riven ost, mascarpone eller smör, salt och peppar.
- Risotton tjocknar något av osten, mascarponen (eller smöret) men ska vara likt lös risgrynsgröt i konsistensen. Tillsätt ev. mer buljong.
- Garnera eventuellt risotton med mer riven eller hyvlad parmesanost.
- Under tiden du kokar risotton så lagar du schnitzlarna: knäck och vispa ihop äggen i en skål.
- Blanda mjöl, salt och peppar i en djup tallrik.
- Riv parmesanost och lägg upp på en tallrik.
- Banka ev. ut schnitzlarna med en köttklubba så tunt du önskar.
- Värm en stor stekpanna med smör och olja.
- Vänd köttet i mjölet, sedan ägget och sist osten.
- Lägg i stekpannan och sänk värmen till något över medelvärme. Du vill steka fläskköttet helt genomstekta men ej bränna paneringen så stek på båda sidor på låg värme ca 15 minuter totalt.
- Skölj och skär tomater i tärningar.
- Skölj sallad och blanda med tomaterna.
- Skölj och skär citronen i klyftor.
- Koka ärtorna i fem minuter och häll sedan av samt håll varma.
- Skär ett snitt en schnitzel och kontrollera så den är genomstekt.
- Servera schnitzlarna med risotto, ärtor, grönsallad och citronklyfta.
Tips
- Det finns färdigskivade skinkschnitzlar av skinkbog som passar utmärkt att panera.
- Räkna en schnitzel per portion på runt 130-140 gram styck. Annars funkar det utmärkt att själv skiva skinkstek och banka ut till schnitzlar.
- Buljong till risotton kan du göra av 8 dl vatten och två buljongtärningar om du inte har tillgång till riktig buljong.
Uppskattat näringsvärde per portion: 812 kcal