Broccolijuice

Gör egen broccolijuice - en råsaft med broccoli du gör med råsaftcentrifug.

Broccoli har inte så mycket vätska så jag har i gurka för att få lite volym på juicen. Vidare tycker jag morötter är gott i då de ger lite sötma som balanserar broccolin.

Låt gärna kallna i kylen eller servera med is.

Välj helst ekologisk broccoli, morot samt gurka.

2 glas broccolijuice

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 litet huvud broccoli, 250-300 gram
  • 2-3 morötter
  • 0,5 gurka

Tillagning

  1. Skölj och skär loss buketter från broccolin. Spara stammen men skär bort fula delar.
  2. Skala morötter och skär bort blomfästet.
  3. Skölj gurkan och dela den på längden.
  4. Kör broccoli varvat med gurka och morötter i en råsaftcentrifugen.
  5. Rör om innan servering. Drick gärna broccolijuicen direkt men den kan också sparas några dagar i kylen. Efterhand som den står tappar den dock i näring något.
Råsaftcentrifug till att göra råsaften i
Råsaftcentrifug till att göra råsaften i. Här gjorde jag apelsinjuice innan men använder samma maskin att köra broccoli, morot och gurka i.

Varianter

  • Du kan ta enbart broccoli om du önskar men räkna då att dubbla mängden broccoli då den ej innehåller mycket vätska. Du kan också tillsätta några msk vatten eller apelsin- eller äppeljuice mellan broccolibitarna så du får ut mer av broccolijuicen.
  • Istället för gurka kan du ta äpple eller apelsin som också har mycket vätska i sig.
  • Annat som passar att köra i juicen är grönkål, rödbeta, stjälkselleri, lime eller blanda som du tycker.
  • När juicen är klar kan du mixa i jordgubbar, blåbär, babyspenat, spirulina eller banan.
E-mail
Medel: 4.6 (14 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 45 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-01-07