Broccolijuice
Gör egen broccolijuice - en råsaft med broccoli du gör med råsaftcentrifug.
Broccoli har inte så mycket vätska så jag har i gurka för att få lite volym på juicen. Vidare tycker jag morötter är gott i då de ger lite sötma som balanserar broccolin.
Låt gärna kallna i kylen eller servera med is.
Välj helst ekologisk broccoli, morot samt gurka.
Tillagning
- Skölj och skär loss buketter från broccolin. Spara stammen men skär bort fula delar.
- Skala morötter och skär bort blomfästet.
- Skölj gurkan och dela den på längden.
- Kör broccoli varvat med gurka och morötter i en råsaftcentrifugen.
- Rör om innan servering. Drick gärna broccolijuicen direkt men den kan också sparas några dagar i kylen. Efterhand som den står tappar den dock i näring något.
Varianter
- Du kan ta enbart broccoli om du önskar men räkna då att dubbla mängden broccoli då den ej innehåller mycket vätska. Du kan också tillsätta några msk vatten eller apelsin- eller äppeljuice mellan broccolibitarna så du får ut mer av broccolijuicen.
- Istället för gurka kan du ta äpple eller apelsin som också har mycket vätska i sig.
- Annat som passar att köra i juicen är grönkål, rödbeta, stjälkselleri, lime eller blanda som du tycker.
- När juicen är klar kan du mixa i jordgubbar, blåbär, babyspenat, spirulina eller banan.
Uppskattat näringsvärde per portion: 45 kcal