Melonsalsa med yoghurt

Melonsalsa med yoghurt passar som sås och tillbehör till grillat, stekt och till buffé.

Du kan ta valfri mogen melon men honungs- eller galiamelon passar utmärkt.

Blanda tärnad melon med naturell yoghurt eller matyoghurt - grekisk eller turkisk blir lika gott.

4 portioner melonsalsa med yoghurt

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 0,5 honungs- eller galiamelon
  • 4 dl naturell yoghurt eller matyoghurt som grekisk eller turkisk sort
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skär melon i klyftor, skär bort skal och tärna den.
  2. Blanda melonen med yoghurt i en skål och smaka av med salt och vitpeppar.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-06-29

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept