Melonsalsa med yoghurt

Introduktion och förberedelse

Melonsalsa med yoghurt passar som sås och tillbehör till grillat, stekt och till buffé.

Du kan ta valfri mogen melon men honungs- eller galiamelon passar utmärkt.

Blanda tärnad melon med naturell yoghurt eller matyoghurt - grekisk eller turkisk blir lika gott.

4 portioner melonsalsa med yoghurt

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 0,5 honungs- eller galiamelon
  • 4 dl naturell yoghurt eller matyoghurt som grekisk eller turkisk sort
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skär melon i klyftor, skär bort skal och tärna den.
  2. Blanda melonen med yoghurt i en skål och smaka av med salt och vitpeppar.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.