Pestosås med matyoghurt

Matyoghurt smaksatt med pesto blir en god, snabb och enkel sås.

4 portioner pestosås med yoghurt

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 2 dl matyoghurt
  • 2 tsk pesto
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Blanda yoghurt, pesto, vatten, salt och peppar i en skål.
  2. Såsen är klar att servera.
  3. Såsen blir godare om den får stå i kylen några timmar och få lite mer smak men kan också ätas direkt.
Ett serveringsförslag för pestosåsen är med lax i folie
Ett serveringsförslag för pestosåsen är med lax i folie

Serveringsförslag

En kall sås som passar till det mesta, förslagsvis grillat, kyckling, fläskfilé, kött eller fisk som varmrökt, grillad eller ugnsbakad lax. Eller som på bilden med lax i folie.

  • Kan garneras med färsk basilika eller bladpersilja.
  • Även rostade pinjenötter passar att garnera med till fest.

Varianter

  • Gillar du vitlök kan du ta i en halv pressad klyfta vitlök.
  • Några msk riven parmesan kan man också ta i.
  • Du kan köpa färdig pesto eller göra egen pesto.
  • Ännu mer överkurs är hemgjord matyoghurt.
E-mail
Medel: 3.7 (36 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 65 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-04-23