Pestosås med matyoghurt
Matyoghurt smaksatt med pesto blir en god, snabb och enkel sås.
Tillagning
- Blanda yoghurt, pesto, vatten, salt och peppar i en skål.
- Såsen är klar att servera.
- Såsen blir godare om den får stå i kylen några timmar och få lite mer smak men kan också ätas direkt.
Serveringsförslag
En kall sås som passar till det mesta, förslagsvis grillat, kyckling, fläskfilé, kött eller fisk som varmrökt, grillad eller ugnsbakad lax. Eller som på bilden med lax i folie.
- Kan garneras med färsk basilika eller bladpersilja.
- Även rostade pinjenötter passar att garnera med till fest.
Varianter
- Gillar du vitlök kan du ta i en halv pressad klyfta vitlök.
- Några msk riven parmesan kan man också ta i.
- Du kan köpa färdig pesto eller göra egen pesto.
- Ännu mer överkurs är hemgjord matyoghurt.
Uppskattat näringsvärde per portion: 65 kcal