Pestosås med matyoghurt

Introduktion och förberedelse

Matyoghurt smaksatt med pesto blir en god, snabb och enkel sås.

Serveringsförslag

En kall sås som passar till det mesta, förslagsvis grillat, kyckling, fläskfilé, kött eller fisk som varmrökt, grillad eller ugnsbakad lax. Eller som på bilden med lax i folie.

  • Kan garneras med färsk basilika eller bladpersilja.
  • Även rostade pinjenötter passar att garnera med till fest.

Varianter

  • Gillar du vitlök kan du ta i en halv pressad klyfta vitlök.
  • Några msk riven parmesan kan man också ta i.
  • Du kan köpa färdig pesto eller göra egen pesto.
  • Ännu mer överkurs är hemgjord matyoghurt.

4 portioner pestosås med yoghurt

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 2 dl matyoghurt
  • 2 tsk pesto
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Blanda yoghurt, pesto, vatten, salt och peppar i en skål.
  2. Såsen är klar att servera.
  3. Såsen blir godare om den får stå i kylen några timmar och få lite mer smak men kan också ätas direkt.
E-mail
Medel: 4 (10 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 65 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-04-23