Mimosasallad med yoghurt

Introduktion och förberedelse

Mimosasallad med yoghurt samt utan grädde eller majonnäs.

En nyttigare och fettsnål Mimosasallad med färsk frukt som tärnat äpple, vindruvor, ananas och clementin eller mandarin.

Du kan använda valfri matyoghurt ex. Turkisk eller Grekisk yoghurt. Garnera gärna med halverade kärnfrika vindruvor. Köp helst ekologiska bär och frukt.

Istället för färsk frukt kan man använda fruktcocktail eller inlagd frukt som ananas och mandarin men ta färskt äpple och vindruvor.

Matyoghurt kan du byta mot majonnäs och vispad grädde som till en klassisk mimosasallad.

Mimosa är klassiskt med kassler till.

4 portioner Mimosasallad med yoghurt

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 2 st äpplen
  • 3 skivor ananas (burk) eller 0,5 färsk ananas
  • 3 st mandariner eller clementiner, färska
  • ca 12 vindruvor, gärna utan kärnor
  • 2,5 dl matyoghurt ex. Turkisk eller Grekisk yoghurt

Tillagning

  1. Skölj och skala äpplen om du vill. Tärna äpplena.
  2. Skär bort skal, dela i klyftor och skär bort innerstammen från ananasen. Skär i tärningar.
  3. Skala och tärna mandarinerna.
  4. Dela och kärna ur vindruvorna.
  5. Blanda samman med yoghurten i en skål.
  6. Rör ner frukten. Spara ev. en del av frukten att garnera med.
  7. Smaka ev. av mimosasalladen med lite salt.
  8. Mimosasalladen är klar att servera. Förvara i kyl fram till servering.
E-mail
Medel: 2.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.