Tilltugg med melon och fetaost

Introduktion och förberedelse

Enkla tilltugg med melon och fetaost du skär i små bitar och sätter en tandpetare i.

En god blandning med söt mogen melon och salt fetaost.

Passar som tilltugg och aptitretare innan middag, grill, på buffé eller fest.

Kan förberedas i god tid och förvaras i kylen. Blir bara godare när de är kalla.

Val av melon

Tänk på att välja en mogen melon som luktar sött av melon. Döm dem ej efter utseende - ibland är det de som ser fulast ut som är de godaste...

Vanliga meloner är Honungsmelon, Cantaloupe som Charantaisemelon eller Ogenmelon, nätmelon som Galia, vattenmelon, Grodskinnsmelon Piel de Sapo med flera.

Att dricka till

  • Ett kylt mousserande vin som Spumante eller Cava passar till. Vidare en Gewurtztraminer från Alsace.
  • Som alkoholfritt alternativ passar fruktsmoothie, råsaft som Loviseberg eller en alkoholfri cider.

Aptitretande tilltugg med salt fetaost och söt melon på tandpetare på fat
Aptitretande tilltugg med salt fetaost och söt melon på tandpetare lättlagat, läskande och kan förberedas i god tid.

4 portioner, 12 bitar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 150 gram fetaost
  • 0,5 - 1 liten melon som honungsmelon, 12 bitar melon
  • 12 tandpetare

Tillagning

  1. Se gärna till att melonen är kall.
  2. Skär melonen i 12 tuggvänligt stora bitar eller kuber.
  3. Skär fetaosten i 12 kuber.
  4. Lägg en bit fetaost på varje bit melon och sätt ihop med en tandpetare.
  5. Förvara i kylen fram till servering.
  6. Kan garneras med lite strimlad mynta, basilika eller citronmeliss.
E-mail
Medel: 4.3 (6 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 88 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-05-10