Melonsalsa

Introduktion och förberedelse

Melonsalsa - en slags melonsallad - här med honungsmelon, gul paprika och röd chili.

I tärningar blir de en god salsa, sallad eller tillbehör med olivolja, chili och paprika.

Serveringsförslag

Servera melonsalsan som tillbehör eller en slags sås till ex. grillat eller stekt kycklingfilé med klyftpotatis.

Val av melon

Melonsalsa kan man göra av alla sorters melon.

Varianter

  • Gott i är även tärnad mango, halverade körsbärstomater, avokado samt hackad rödlök, salladslök, hackad färsk koriander eller bladpersilja.
  • Istället för färsk röd chili kan du ta valfri färsk chili, torkad chili, chilisås, tabasco eller chiliflakes.
  • Vit balsamvinäger kan bytas mot risvinäger, äppelcidervinäger, citronsaft eller limesaft.

4 portioner melonsalsa

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 6 min

Ingredienser

  • ca 4 dl tärnad melon av valfri sort ex. nätmelon, honungsmelon, galiamelon eller blanda
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 gul eller röd paprika
  • 1/4 röd chilifrukt

Tillagning

  1. Dela och kärna ur melonen. Skär melonen i tärningar och lägg i en skål.
  2. Skölj, rensa och tärna paprikan samt tillsätt den.
  3. Blanda i olivoljan, vinäger och finhackad chili.
  4. Servera melonsalsan som tillbehör eller en slags sås till ex. grillat eller stekt kycklingfilé med klyftpotatis.
E-mail
Medel: 3.4 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 175 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-01-29