Kanelmargarita

Introduktion och förberedelse

Kanelmargarita med granatäppeljuice, lime, tequila, kanelsirap och Cointreau.

Bjud på en vackert rosa sötsyrlig kanelmargarita - en variant på Margarita fast med en touch av kanel och kanelsirap.

Serveringsförslag

Passar som fördrink, välkomsdrink, till jul, fest eller cocktail efter maten.

Val av glas

Drinken serveras vanligtvis i margaritaglas, cocktailglas, champagne-kupa eller martiniglas.

Förberedelse

Förbered hemgjord kanelsirap innan eller köp färdig sockerlag med kanelsmak som ex. Monin Cinnamon eller Canelle.

Garnering

  • Garnera med lite kanel på toppen.
  • Fler förslag är några granatäpplekärnor, en bit kanelstång, torkad citrus, limeklyfta eller en halv limeskiva.

Tips

  • Kyl gärna glaset innan i kyl eller frys.
  • Som apelsinlikör kan du ta Triple Sec, Cointreau eller Grand Marnier.
  • Du kan blanda upp till 4 drinkar samtidigt i en shaker.

En margarita med juliga smaker av kanel och granatäpple.
En margarita med juliga smaker av kanel och granatäpple.

1 glas kanelmargarita

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 4 cl tequila; Blanco, Oro eller Reposado
  • 2 cl apelsinlikör som Triple Sec, Cointreau eller Grand Marnier
  • 2 cl färskpressad lime
  • 2 cl kanelsirap
  • 2 cl granatäpplejuice
  • 1/2 krm kanel till garnering

Tillagning

  1. Förbered kanelsirap eller köp färdig.
  2. Mät upp tequila, apelsinlikör, färskpressad lime, granatäpplejuice samt kanelsirap i en shaker med isbitar.
  3. Skaka och sila upp i kylt glas.
  4. Strö över lite kanel.
  5. Servera direkt.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 98 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-01-07

Tillbehör och liknande recept: