Krusbärsmarmelad med kanel

Introduktion och förberedelse

Koka egen krusbärsmarmelad och smaksätt med en bit kanel. Gott på scones, rostbröd, mackor och annat fika. Passar också i filen, till gröten eller på flingorna till frukost.

Passar också som fyllning i tårtor och bakverkt. Du kan laga med mogna röda eller gröna krusbär.

1 kg krusbär är ungefär 1,6 liter och blir 1,5 liter marmelad - så du behöver 2-3 stora glasburkar med lock.

Ska du spara marmeladen länge så se till att de är steriliserade burkar annars räcker det med att de är väl rengjorda och de förvaras i kylen.

1,5 burkar krusbärsmarmelad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 kg krusbär, röda eller gröna
  • 1 kg syltsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 bit kanelstång

Tillagning

  1. Rensa, snoppa och skölj bären. Kör dem grovt i mixer eller sönderdela med potatisstöt under kokning.
  2. Rör ihop bär och socker och koka upp på hög värme. Koka i 6 minuter.
  3. Ta av från plattan och skumma om det behövs. Rör ner vaniljsocker och lägg i en kanelstång.
  4. Häll upp i varma burkar och förslut.
  5. Låt gärna krusbärsmarmeladen stå några dagar i kylen och få smak av kanelen.
  6. Kyl ner omgående och förvara i kylen.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 47 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept