Krusbärsmarmelad med kanel

Koka egen krusbärsmarmelad och smaksätt med en bit kanel. Gott på scones, rostbröd, mackor och annat fika. Passar också i filen, till gröten eller på flingorna till frukost.

Passar också som fyllning i tårtor och bakverkt. Du kan laga med mogna röda eller gröna krusbär.

1 kg krusbär är ungefär 1,6 liter och blir 1,5 liter marmelad - så du behöver 2-3 stora glasburkar med lock.

Ska du spara marmeladen länge så se till att de är steriliserade burkar annars räcker det med att de är väl rengjorda och de förvaras i kylen.

1,5 burkar krusbärsmarmelad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 kg krusbär, röda eller gröna
  • 1 kg syltsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 bit kanelstång

Tillagning

  1. Rensa, snoppa och skölj bären. Kör dem grovt i mixer eller sönderdela med potatisstöt under kokning.
  2. Rör ihop bär och socker och koka upp på hög värme. Koka i 6 minuter.
  3. Ta av från plattan och skumma om det behövs. Rör ner vaniljsocker och lägg i en kanelstång.
  4. Häll upp i varma burkar och förslut.
  5. Låt gärna krusbärsmarmeladen stå några dagar i kylen och få smak av kanelen.
  6. Kyl ner omgående och förvara i kylen.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-12

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock. Läs mer om mig.