Lillet on the Rocks

Introduktion och förberedelse

Lillet on the Rocks är en superenkel och svalkande drink med Lillet och is.

Lillet Blanc är en klassisk fransk aperitif från Podensac i Bordeaux.

Grunden är ett aromatiskt lagrat vitt vin av Semillon som smaksätts med citruslikör samt kinin som ger en bitter twist som påminner om tonic water.

I Frankrike kallar man det "apero" - att ta en drink innan maten. Då gärna med något tilltugg till också.

Serveringsförslag

  • En läskande och lättgjord sommardrink som passar innan middagen som fördrink, välkomstdrink med mera.
  • Drinken kan serveras i ett cobbler whiskyglas, vinkupor som på bilden eller annat drinkglas för låga drinkar.
  • Garnera med en skiva citrus som apelsin, citron, lime eller blodapelsin.
  • Blir också gott med krossad is istället för isbitar.

Förslag på tilltugg

Varianter

  • Man kan också garnera med en skiva gurka, en halv jordgubbe, hallon, mynta eller citronmeliss.
  • En variant är att toppa upp med tonic naturell, smaksatt tonic eller russian eller liknande.
  • En alkoholfri variant kan du göra med Roses Lime och späda med vatten till önskad styrka.

Två glas Lillet on the Rocks drinkar med is
Bjud på fransk "apero" - fördrink med snacks innan middagen. Lillet är från Bordeaux och en slags aperitif av lagrat vitt vin Semillon med smak av citrus och kinin. Supergott och läskande med is och en skiva apelsin som fördrink.

2 glas Lillet on the Rocks

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 12 cl Lillet Blanc
  • ca 12 isbitar eller 2 dl krossad is
  • 2 skivor eller klyftor apelsin

Tillagning

  1. Se till att Lillet Blanc är kall.
  2. Lägg isbitar eller krossad is i låga drinkglas, cobbler whiskyglas eller vinkupor.
  3. Tillsätt och lägg i isbitar eller krossad is.
  4. Mätt upp och häll i samt fördela Lillet Blanc.
  5. Garnera med en skiva eller klyfta apelsin.
E-mail
Medel: 4.6 (10 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 96 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-11-06