Aperol On the Rocks

Introduktion och förberedelse för tillagning

Aperol On the Rocks - eller Aperol med is - en sötsur och aptitretande iskall Italiensk fördrink eller aperitif.

Aperol har en kryddig, söt och aningen bitter smak av apelsin och örter.

Som tilltugg till drinken passar rostade nötter eller lite antipasti som lufttorkad skinka, oliver, salami, ost, lantchips, nötter osv.

1glas Aperol On the rocks

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 8-12 cl Aperol aperitif
  • 2 cl sodavatten (valfritt)
  • 1-3 klyftor eller skivor apelsin eller blodapelsin
  • 7-9 isbitar, ca

Tillagning

  1. Fyll tumbler, whiskyglas eller liknande lågt glas (Duralex funkar med) med isbitar och fyll på med aperol och sist en skvätt sodavatten. Aperol är rätt söt så lite sodavatten på toppen lättar upp men är valfritt.
  2. Garnera med tunt skurna apelsinklyftor eller skivor.
E-mail
Medel: 4 (5 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-11-02

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.