Aperol On the Rocks

Introduktion och förberedelse

Aperol On the Rocks - eller Aperol med is - en sötsur och aptitretande iskall Italiensk fördrink eller aperitif.

Aperol har en kryddig, söt och aningen bitter smak av apelsin och örter.

Serveringsförslag

Som tilltugg till drinken passar rostade nötter eller lite antipasti som lufttorkad skinka, oliver, salami, ost, lantchips, nötter osv.

1 Aperol On the rocks

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 8-12 cl Aperol aperitif
  • 2 cl sodavatten (valfritt)
  • 1-3 klyftor eller skivor apelsin eller blodapelsin
  • 7-9 isbitar, ca

Tillagning

  1. Fyll tumbler, whiskyglas eller liknande lågt glas (Duralex funkar med) med isbitar och fyll på med aperol och sist en skvätt sodavatten. Aperol är rätt söt så lite sodavatten på toppen lättar upp men är valfritt.
  2. Garnera med tunt skurna apelsinklyftor eller skivor.
E-mail
Medel: 4.5 (19 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 103 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-05-24

Tillbehör och liknande:

Blanda drinkar och cocktails som ett proffs

Bli bartender för en kväll Ingredienser och annat du behöver för att göra en Zombie cocktail. Planera...