Aperol On the Rocks

Aperol On the Rocks - eller Aperol med is - en sötsur och aptitretande iskall Italiensk fördrink eller aperitif. Aperol har en kryddig, söt och aningen bitter smak av apelsin och örter. 

Som tilltugg till drinken passar lite antipasti som lufttorkad skinka, oliver, salami, ost, lantchips, nötter osv.
 

1glas Aperol On the rocks

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 8-12 cl Aperol aperitif
  • 2 cl sodavatten (valfritt)
  • 1-3 klyftor eller skivor apelsin eller blodapelsin
  • 7-9 isbitar, ca

Tillagning

  1. Fyll tumbler, whiskyglas eller liknande lågt glas (Duralex funkar med) med isbitar och fyll på med aperol och sist en skvätt sodavatten. Aperol är rätt söt så lite sodavatten på toppen lättar upp men är valfritt.
  2. Garnera med tunt skurna apelsinklyftor eller skivor.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Mat att mingla kring

Enkel mat att mingla till eller lyxiga snittar med lite mer kärlek. Njut av ledighet, ett glas rosé, trevligt sällskap och något gott att tugga på. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer