Gin Fizz cocktail
Introduktion och förberedelse
Gin Fizz är en sötsur drink eller cocktail med gin, färskpressad citron som skakas med lite äggvita, florsocker samt is samt toppas med soda.
Serveringsförslag
- God innan maten som aperitif, fördrink och aptitretare men också som after dinner drink eller när som.
- Serveras i lågt whiskyglas, tumbler, glasmugg, mule-mugg, Gin&tonic kupa eller liknande glas.
- Gott med chips, rostade nötter eller annat snacks till.
Garnering
Garnera med en klyfta citron, bit strimlat citronskal eller en bit torkad citron.
Framförhållning
- Gör gärna egen sockerlag först. Eller använd florsocker.
- Ställ gärna glas i frysen eller kylen innan servering.
Varianter
- Man kan också göra sour-mix och blanda drinken med istället för florsocker och citron.
- Äggvita är valfritt men jag tycker det ger lite godare och fastare skum och fyllighet till drinken.
- Alternativ är att köpa en påse sour mix och följa dess anvisningar.
- Fler varianter är med sloe gin, Limoncello eller Nursery Fizz alkoholfri variant.
Tillagning
- Skaka gin, citronjuice och socker eller sockerlag med 5-8 isbitar i en shaker i ca 15 sekunder. Skakar du med 1 cl äggvita får du en fylligare drink med lite skum men det är valfritt.
- Sila upp i lågt whiskyglas, tumbler eller liknande. Valfritt är att ha isbitar eller krossad is i glaset.
- Toppa med lite soda och garnera med citronskiva eller citronklyfta.
Uppskattat näringsvärde per portion: 143 kcal