Lammlever Anglais

Lammlever Anglais med kapris och bacon. Till stekt kalvlever kan du förslagsvis servera kapris, smörstekta äppelskivor med rödlök samt kokt potatis eller potatismos. Det blir också gott att laga Anglais med nötlever, kalvlever eller grislever.

4 portioner lammlever Anglais

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 700 g lammlever
  • 12 baconskivor
  • 4 msk kapris
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 msk smör
  • Tillbehör: 1 stort äpple
  • 2 rödlökar
  • 2 msk smör

Tillagning

  1. Stek bacon knaprigt i två omgångar i en stekpanna. Lägg över på fat efter hand. Spara baconfettet i en skål att steka i.
  2. Skölj och dela äpplen i klyftor och skär bort kärnhuset. Eller kärna ur äpplet och skiva det. Stek äppelskivorna i baconfett och någon msk smör några minuter.
  3. Skala under tiden rödlöken och skiva dem.
  4. Lägg upp äppelbitarna på baconen. Stek rödlöken mjuk i någon msk smör några minuter.
  5. Skiva lammlevern i 0,5 cm tjocka skivor om den inte redan är skivad.
  6. Blanda mjöl med salt och peppar på en tallrik.
  7. Vänd lammleverbitarna i mjölet.
  8. Stek dem bruna några minuter på varje sida i någon msk smör och ev. baconfett.
  9. Lägg över lammlevern på ett fat och lägg på baconskivorna, äpplen och rödlök.
  10. Bryn någon msk smör samt baconfett i pannan tillsammans med kaprisen och häll det över lammlevern.
  11. Servera lammlevern med kaprisen, bacon, äppelskivor och rödlök samt gärna kokt potatis eller potatismos till.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar. 

Läs mer

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Tacomys och Texmex-buffé har sin charm - när du vill prova lite mer Mexikansk mat och laga från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott så hittar du recept och tips här. 

Läs mer