Lammlever Anglais

Lammlever Anglais med kapris och bacon. Till stekt kalvlever kan du förslagsvis servera kapris, smörstekta äppelskivor med rödlök samt kokt potatis eller potatismos. Det blir också gott att laga Anglais med nötlever, kalvlever eller grislever.

4 portioner lammlever Anglais

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 700 g lammlever
  • 12 baconskivor
  • 4 msk kapris
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 msk smör
  • Tillbehör: 1 stort äpple
  • 2 rödlökar
  • 2 msk smör

Tillagning

  1. Stek bacon knaprigt i två omgångar i en stekpanna. Lägg över på fat efter hand. Spara baconfettet i en skål att steka i.
  2. Skölj och dela äpplen i klyftor och skär bort kärnhuset. Eller kärna ur äpplet och skiva det. Stek äppelskivorna i baconfett och någon msk smör några minuter.
  3. Skala under tiden rödlöken och skiva dem.
  4. Lägg upp äppelbitarna på baconen. Stek rödlöken mjuk i någon msk smör några minuter.
  5. Skiva lammlevern i 0,5 cm tjocka skivor om den inte redan är skivad.
  6. Blanda mjöl med salt och peppar på en tallrik.
  7. Vänd lammleverbitarna i mjölet.
  8. Stek dem bruna några minuter på varje sida i någon msk smör och ev. baconfett.
  9. Lägg över lammlevern på ett fat och lägg på baconskivorna, äpplen och rödlök.
  10. Bryn någon msk smör samt baconfett i pannan tillsammans med kaprisen och häll det över lammlevern.
  11. Servera lammlevern med kaprisen, bacon, äppelskivor och rödlök samt gärna kokt potatis eller potatismos till.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer