Lagerbladssky eller rödvinssky

Introduktion och förberedelse för tillagning

Lagerbladsky eller rödvinssky är en steksky eller skysås som du gör genom att vispa ur stekpannan eller formen där du stekt kött med rödvin och lagerblad.

4 portioner lagerbladssky med rödvin

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 2 lagerblad
  • 2 dl vatten
  • 2 dl rödvin
  • 1 tsk socker
  • 1 msk maizenamjöl
  • 2 msk smör
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Vispa ur formen eller panna där kött stekt med vatten och vin.
  2. Sila ner i en kastrull och koka upp med smulade lagerblad och smaka av med socker. Överkurs är att koka ner, reducera, skyn så att den blir mer koncentrerad ex. till 3/4.
  3. Blanda ut maizena i lite kallt vatten i ett glas. Vispa ner i skyn under tiden såsen kokar till önskad tjocklek.
  4. Innan servering så vispar du ner, monterar, kallt smör i skyn.
  5. Smaka av rödvinsskyn med salt och vitpeppar innan servering.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-02-26

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.