Lagerbladssky rödvinssky

Lagerbladsky eller rödvinssky är en steksky eller skysås som du gör genom att vispa ur stekpannan eller formen där du stekt kött med rödvin och lagerblad.

4 portioner lagerbladssky med rödvin

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 2 lagerblad
  • 2 dl vatten
  • 2 dl rödvin
  • 1 tsk socker
  • 1 msk maizenamjöl
  • 2 msk smör
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Vispa ur formen eller panna där kött stekt med vatten och vin.
  2. Sila ner i en kastrull och koka upp med smulade lagerblad och smaka av med socker. Överkurs är att koka ner, reducera, skyn så att den blir mer koncentrerad ex. till 3/4.
  3. Blanda ut maizena i lite kallt vatten i ett glas. Vispa ner i skyn under tiden såsen kokar till önskad tjocklek.
  4. Innan servering så vispar du ner, monterar, kallt smör i skyn.
  5. Smaka av rödvinsskyn med salt och vitpeppar innan servering.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer