Lagerbladssky rödvinssky

Lagerbladsky eller rödvinssky är en steksky eller skysås som du gör genom att vispa ur stekpannan eller formen där du stekt kött med rödvin och lagerblad.

4 portioner lagerbladssky med rödvin

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 2 lagerblad
  • 2 dl vatten
  • 2 dl rödvin
  • 1 tsk socker
  • 1 msk maizenamjöl
  • 2 msk smör
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Vispa ur formen eller panna där kött stekt med vatten och vin.
  2. Sila ner i en kastrull och koka upp med smulade lagerblad och smaka av med socker. Överkurs är att koka ner, reducera, skyn så att den blir mer koncentrerad ex. till 3/4.
  3. Blanda ut maizena i lite kallt vatten i ett glas. Vispa ner i skyn under tiden såsen kokar till önskad tjocklek.
  4. Innan servering så vispar du ner, monterar, kallt smör i skyn.
  5. Smaka av rödvinsskyn med salt och vitpeppar innan servering.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat