Kycklingschnitzel
Kycklingschnitzlar panerade i ströbröd och stekta i smör och olja. Här med förslag på tillbehör.
Lättlagat med färdigskivat kycklingbröst som är smidigt att använda till denna rätt. Eller skiva och banka ut vanliga kycklingbröst själv.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär varje kycklingfilé i 3-4 skivor på längden. Banka ut dem något med en köttbank eller baksidan på en liten kastrull. Eller använd färdigskivad kycklingfilé.
- Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik.
- Vispa ut ägg i en djup tallrik.
- Bred ut ströbröd på en tredje tallrik.
- Börja koka potatis om du vill ha det till.
- Värm en stekpanna. Ta fram en ugnsform.
- Vänd kycklingskivorna i mjölet, sedan i äggblandningen och sist i ströbrödet.
- Stek 3-4 bitar i taget i stekpannan med lite smör och olja några minuter på varje sida så att de får färg.
- Lägg över i ugnsformen efter hand.
- När du stekt all kyckling så sätter du in ugnsformen med kycklingen i ugnen i 15 minuter att steka klart.
- Kall rödbets- och äppelyoghurt: Skala rödbetor. Riv grovt och lägg i en skål.
- Skölj, dela och riv äpplet.
- Blanda rivet äpple med rödbetor, matyoghurt, honung, salt och peppar till en röra.
- Förbered salladen: skölj sallad och tomater. Dela tomater i halvor. Skala och riv morot grovt. Blanda allt i en skål med lite olivolja och vinäger.
- Ta ut och servera kycklingen. Förslagsvis med kokt delikatesspotatis, kall rödbets- och äppelyoghurt samt salladen.
Serveringsförslag
Gott med valfria tillbehör eller som här med kokt delikatesspotatis, kall rödbets- och äppelyoghurt samt sallad av babyspenat, riven morot, tärnad tomat, olivolja och vinäger.
Andra tillbehör som passar är klyftpotatis och Bearnaiessås samt en tomatsallad.
Stek klart i ugn eller stekpanna
Kycklingbröst som är panerat, stekt och sedan stekt klart i ugnen. Schnitzlarna kan också stekas klart på låg värme i stekpannan.
Uppskattat näringsvärde per portion: 456 kcal