Kycklinggryta med tomat
Kycklingryta med tomat, paprika, vitt vin, selleri samt vitlök.
Tillagning
- Skär kycklingen i grova bitar.
- Du kan laga grytan med en stekpanna som du bryner ingredienserna i och lägger över i en gryta. Eller laga i en stor stekgryta direkt.
- Värm 2 msk olivolja och fräs kycklingen runt om under tiden som du skalar och hackar löken. Tillsätt den.
- Skala och pressa i vitlöken.
- Strimla sellerin och tillsätt den. Rör om.
- Skölj och tärna paprikan och tillsätt den. Rör om.
- Skala moroten, dela den på längden och slanta den. Tillsätt till grytan. Rör om.
- Rör i tomatpuré och fräs någon minut.
- Pudra över och rör ut vetemjölet.
- Rör i vitt vin och koka upp.
- Rör i krossade eller hackad tomater.
- Rillsätt timjan, rosmarin, oregano, basilika samt hackad bladpersilja, svartpeppar och salt. Rör om.
- Låt kycklinggrytan koka på medelvärme, gärna med lock i 20 minuter.
- Koka under tiden tillbehör som gnocchi, pasta, ris eller potatis.
- Smaka kycklinggrytan med salt och peppar innan servering.
Serveringsförslag
- Gott med gnocchi som på bilden.
- Eller valfritt tillbehör som pasta som tagliatelle, råris, basmatiris, matvete, bulgur eller pressad potatis.
Varianter
Istället för kycklingfiléer kan du ta annan benfri kyckling som urbenade kycklinglår eller grovt styckade kycklingdelar med ben - räkna då en hel kyckling till 4 portioner.
Uppskattat näringsvärde per portion: 438 kcal