Kycklinggryta med färsk gnocchi

En god och snabb rätt med kycklingfilé eller urbenat kött från kycklinglår i gryta smaksatt med lök, champinjoner, paprika och lite grädde samt färsk gnocchi.

Zucchini är också gott i kycklinggryta. Med quorngrytbitar får du en vegetarisk variant av grytan. Gnocchi är en pasta gjord med potatis och finns att köpa färsk.

4 portioner kycklinggryta med färsk gnocchi

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 500 g kycklingfilé eller urbenat kött från kycklinglår
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 gula lökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 300 g champinjoner
  • 1 röd paprika
  • 2 msk ajvar paprikaröra
  • 2 dl grädde eller kokbar creme fraiche
  • 1 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 pkt färsk gnocchi, ca 400 gram. Det går också bra att koka 4 port torkad gnocchi enligt paket.

Tillagning

  1. Skär kycklingbitarna i 3x3 dm stora bitar. Salta och peppra och vänd dem i lite vetemjöl.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skölj och skär paprikan i 2x2 cm stora bitar. Rensa champinjonerna och skiva dem. Lägg allt på en tallrik.
  3. Sätt på en stekpanna och häll i olivoljan.
  4. Bryn kycklingen runt om. Är inte stekpannan jättestor med höga kanter (typ wok) så häll över kycklingen i en stor stekgryta eller tjockbottnad kastrull.
  5. Tillsätt sedan löken, vitlöken, paprikan och svampen och fräs i ca 3 minuter.
  6. Tillsätt ajvar, grädde och vatten. Salta och peppra.
  7. Låt kycklinggrytan koka i 5 minuter.
  8. Koka upp en gryta med ca 1,4 liter vatten samt 1 tsk salt till gnocchin.
  9. Koka gnocchin enligt paketet.
  10. Lägg i den kokta gnocchin i grytan och rör om.
  11. Smaka av kycklinggrytan med salt, peppar och ajvar.
  12. Kycklinggrytan är klar att serveras. Servera gärna med en tomat- och avokadosallad till kycklinggrytan.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-17

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock. Läs mer om mig.