Kycklinggryta med färsk gnocchi

En god och snabb rätt med kycklingfilé eller urbenat kött från kycklinglår i gryta smaksatt med lök, champinjoner, paprika och lite grädde samt färsk gnocchi.

Zucchini är också gott i kycklinggryta. Med quorngrytbitar får du en vegetarisk variant av grytan. Gnocchi är en pasta gjord med potatis och finns att köpa färsk.

4 portioner kycklinggryta med färsk gnocchi

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 500 g kycklingfilé eller urbenat kött från kycklinglår
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 gula lökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 300 g champinjoner
  • 1 röd paprika
  • 2 msk ajvar paprikaröra
  • 2 dl grädde eller kokbar creme fraiche
  • 1 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 pkt färsk gnocchi, ca 400 gram. Det går också bra att koka 4 port torkad gnocchi enligt paket.

Tillagning

  1. Skär kycklingbitarna i 3x3 dm stora bitar. Salta och peppra och vänd dem i lite vetemjöl.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skölj och skär paprikan i 2x2 cm stora bitar. Rensa champinjonerna och skiva dem. Lägg allt på en tallrik.
  3. Sätt på en stekpanna och häll i olivoljan.
  4. Bryn kycklingen runt om. Är inte stekpannan jättestor med höga kanter (typ wok) så häll över kycklingen i en stor stekgryta eller tjockbottnad kastrull.
  5. Tillsätt sedan löken, vitlöken, paprikan och svampen och fräs i ca 3 minuter.
  6. Tillsätt ajvar, grädde och vatten. Salta och peppra.
  7. Låt kycklinggrytan koka i 5 minuter.
  8. Koka upp en gryta med ca 1,4 liter vatten samt 1 tsk salt till gnocchin.
  9. Koka gnocchin enligt paketet.
  10. Lägg i den kokta gnocchin i grytan och rör om.
  11. Smaka av kycklinggrytan med salt, peppar och ajvar.
  12. Kycklinggrytan är klar att serveras. Servera gärna med en tomat- och avokadosallad till kycklinggrytan.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-17

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept