Kycklinggryta med färsk gnocchi
En god och snabb rätt med kycklingfilé eller urbenat kött från kycklinglår i gryta smaksatt med lök, champinjoner, paprika och lite grädde samt färsk gnocchi.
Gnocchi är en pasta gjord med potatis och finns att köpa färsk. Du kan också laga egen gnocchi.
Tillagning
- Skär kycklingbitarna i 3x3 dm stora bitar. Salta och peppra och vänd dem i lite vetemjöl.
- Skala och hacka lök och vitlök. Skölj och skär paprikan i 2x2 cm stora bitar. Rensa champinjonerna och skiva dem. Lägg allt på en tallrik.
- Sätt på en stekpanna och häll i olivoljan.
- Bryn kycklingen runt om. Är inte stekpannan jättestor med höga kanter (typ wok) så häll över kycklingen i en stor stekgryta eller tjockbottnad kastrull.
- Tillsätt sedan löken, vitlöken, paprikan och svampen och fräs i ca 3 minuter.
- Tillsätt ajvar, grädde och vatten. Salta och peppra.
- Låt kycklinggrytan koka i 5 minuter.
- Koka upp en gryta med ca 1,4 liter vatten samt 1 tsk salt till gnocchin.
- Koka gnocchin enligt paketet.
- Lägg i den kokta gnocchin i grytan och rör om.
- Smaka av kycklinggrytan med salt, peppar och ajvar.
- Kycklinggrytan är klar att serveras. Servera gärna med en tomat- och avokadosallad till kycklinggrytan.
Varianter
- Zucchini är också gott i kycklinggryta.
- Med quorngrytbitar får du en vegetarisk variant av grytan.
Uppskattat näringsvärde per portion: 766 kcal