Kycklingfile med pasta, parmesan och ärtor
Kycklingfilé med pasta Castellane i en krämig sås med crème fraiche smaksatt med parmesan, purjolök, vitlök och gröna ärtor.
En snäll, snabb, lättlagad och god pasta till vardagsmiddag eller fredagsmiddag.
Tillagning
- Sätt på vatten till pastan.
- Skär kycklingfiléerna i hälften på längden och strimla dem sedan i bitar.
- Kycklingfiléerna kan också stekas eller grillas hela. Smörj in dem med olivolja, 0,5 tsk timjan, 0,5 tsk rosmarin samt en klyfta vitlök. Bryn dem och efterstek i 15 minuter övertäckta på låg värme. Kycklingen skär du sedan i bitar och kokar upp med pastasåsen.
- Ta bort blasten på purjolöken, dela och skölj samt hacka den.
- Stek purjolök samt ev. tärnad kyckling i olivolja ca 5 minuter. Skala och pressa vitlök samt tillsätt under tiden. Rör om då och då.
- Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningen. Brukar vara 9-12 minuter beroende på sort.
- Blanda i ärtor och crème fraiche med den frästa purjolöken. Ta 1 dl av kokvattnet från pastan och rör ut i pastasåsen. Håll varm på låg värme. Smaka av såsen med salt och svartpeppar.
- Riv parmesanost.
- Blanda pasta och pastasås i en stor skål, kastrull eller på tallrik.
- Strö över parmesanost.
- Servera kycklingpastan. Gott med bröd samt babyspenat och tomatsallad.
Varianter
- Här med Castellane pasta men valfri sort pasta funkar som tagliatelle, penne, rigatoni, skruvar, farfalle eller gnocchi.
- Istället för gröna ärtor kan du ta gröna sojabönor.
- Om du vill kan du laga med färsk pasta istället för torkad pasta.
Förslag tillbehör
Servera pastan med halverade cocktailtomater eller tomatsallad samt grönsallad med olivolja och vinäger.
Uppskattat näringsvärde per portion: 411 kcal