Kycklingfilé med fetaost
Fetaostfylld kycklingfilé eller kycklingbröst som är brynt och lagad i ugnen med inlagd paprika, vitlök, citron, grädde, creme fraiche, basilika och parmesanost.
Kyckling och sås i ett.
Använd gärna ett steksnöre att binda upp kycklingfiléerna med men det är valfritt.
Serveringsförslag
- Gott förslagsvis med klyftpotatis, pressad potatis, potatismos eller rostade rotgrönsaker.
- Ett förslag på grönsallad är med hackad babyspenat, vita bönor, tärnad tomat, riven morot, olivolja samt vinäger.
- Kycklingen blir även god med pasta som tagliatelle, ris eller råris.
Tillagning
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Förbered och sätt in klyftpotatis om du vill ha det till. Skala och klyfta fast potatis, blanda med en msk rapsolja, salta och laga i 25 minuter.
- Smula fetaost i en bunke. Hacka paprika och basilika grovt och blanda ihop med fetaosten.
- Skär en ficka i varje kycklingfilé och stoppa in ca 2 msk fetaostblandning i varje ficka.
- Bind ihop kycklingfiléerna med lite steksnöre.
- Bryn kycklingfiléerna i smör och olivolja så att de får färg på båda sidor.
- Lägg över i en ugnsform.
- Strö resten av fetaostblandningen över kycklingen i formen.
- Koka upp grädde, pressad vitlök, vatten, citronsaft, kycklingbuljongtärning, chiliflakes, salt och peppar i stekpannan där du stekt kycklingen. Tillsätt creme fraiche.
- Slå gräddblandningen över kycklingen.
- Strö över riven parmesan.
- Baka kycklingen i 15 minuter i övre delen av ugnen.
- Ta ut och servera med önskade tillbehör ex. klyftpotatis och grönsallad.
Varianter
Andra varianter är att rulla in kycklingen i bacon, ha på riven mozzarellaost eller ta hackad spenat eller champinjoner istället för inlagd paprika.
Uppskattat näringsvärde per portion: 476 kcal