Kycklingbiffar med mozzarella

Kycklingbiffar med mozzarella och parmesan. Laga goda kycklingbiffar eller kycklingburgare med kycklingfärs. Snabbt och gott.
Du får ut fyra stora kycklingburgare eller åtta mindre kycklingbiffar som på bilden (räkna två per portion).
Servera kycklingbiffarna med valfria tillbehör - ett förslag är klyftpotatis, tzatziki och tomatsallad. Förslag till kycklingburgare är med hamburgerbröd, majonnäs eller hamburgerdressing, sallad, tomat, rödlök och saltgurka.

4 portioner kycklingbiffar med mozzarella

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 500 gram kycklingfärs
  • 1 äggula
  • 1 dl riven mozzarellaost
  • 3 msk riven parmesan
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk grädde
  • 4 msk msk smör och olja att steka i

Tillagning

  1. Börja förbereda övriga tillbehör ex. klyftpotatis om du vill ha det till.
  2. Blanda kycklingfärs med äggula, riven mozzarella, riven parmesan, salt, svartpeppar och grädde i en skål till en jämn smet. Provstek gärna en liten bit för att se om du vill ha mer salt och peppar.
  3. Forma fyra stora hamburgare eller åtta biffar av färsen.
  4. Stek kycklingburgarna eller biffarna i smör samt olja några minuter på varje sida. Sänk värmen och genomstek dem några minuter till.
  5. Servera med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 3.3 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer

Blanda egna drinkar och cocktails

Bli bartender för en kväll. Här är tips på hur du sätter upp en liten minibar hemma. Skippa raggargroggen och bjud på någon klassiker eller udda obskyr drink. Här är lite fakta, recept, utrustning och andra praktiska tips för att lyckas med cocktails hemma. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer