Kycklingbiffar med mozzarella

Kycklingbiffar med mozzarella och parmesan. Laga goda kycklingbiffar eller kycklingburgare med kycklingfärs som blir extra saftiga med riven ost.

Snabbt och gott.

4 portioner, fyra stora kycklingburgare eller åtta mindre kycklingbiffar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 500 gram kycklingfärs
  • 1 äggula
  • 1 dl riven mozzarellaost
  • 3 msk riven parmesan
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk grädde
  • 4 msk msk smör och olja att steka i

Tillagning

  1. Börja förbereda övriga tillbehör ex. klyftpotatis om du vill ha det till.
  2. Blanda kycklingfärs med äggula, riven mozzarella, riven parmesan, salt, svartpeppar och grädde i en skål till en jämn smet. Provstek gärna en liten bit för att se om du vill ha mer salt och peppar.
  3. Forma fyra stora hamburgare eller åtta biffar av färsen.
  4. Stek kycklingburgarna eller biffarna i smör samt olja några minuter på varje sida. Sänk värmen och genomstek dem några minuter till.
  5. Servera med önskade tillbehör.

Serveringsförslag

  • Servera kycklingbiffarna med valfria tillbehör - ett förslag är klyftpotatis, tzatziki och tomatsallad.
  • Du kan också platta ut dem lite tunnare och steka dem som hamburgare. Förslag är då likt kycklingburgare med hamburgerbröd, majonnäs eller hamburgerdressing, sallad, tomat, rödlök och saltgurka.
E-mail
Medel: 3.9 (40 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 205 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-01-26