Kycklingbiffar med mozzarella

Kycklingbiffar med mozzarella och parmesan. Laga goda kycklingbiffar eller kycklingburgare med kycklingfärs. Snabbt och gott.

Du får ut fyra stora kycklingburgare eller åtta mindre kycklingbiffar som på bilden (räkna två per portion).

Servera kycklingbiffarna med valfria tillbehör - ett förslag är klyftpotatis, tzatziki och tomatsallad. Förslag till kycklingburgare är med hamburgerbröd, majonnäs eller hamburgerdressing, sallad, tomat, rödlök och saltgurka.

4 portioner kycklingbiffar med mozzarella

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 500 gram kycklingfärs
  • 1 äggula
  • 1 dl riven mozzarellaost
  • 3 msk riven parmesan
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk grädde
  • 4 msk msk smör och olja att steka i

Tillagning

  1. Börja förbereda övriga tillbehör ex. klyftpotatis om du vill ha det till.
  2. Blanda kycklingfärs med äggula, riven mozzarella, riven parmesan, salt, svartpeppar och grädde i en skål till en jämn smet. Provstek gärna en liten bit för att se om du vill ha mer salt och peppar.
  3. Forma fyra stora hamburgare eller åtta biffar av färsen.
  4. Stek kycklingburgarna eller biffarna i smör samt olja några minuter på varje sida. Sänk värmen och genomstek dem några minuter till.
  5. Servera med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 3.5 (6 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-19

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.