Kycklingbiffar med mozzarella

Introduktion och förberedelse

Kycklingbiffar med mozzarella och parmesan. Laga goda kycklingbiffar eller kycklingburgare med kycklingfärs som blir extra saftiga med riven ost.

Snabbt och gott.

Serveringsförslag

Du kan också platta ut dem lite tunnare och steka dem som hamburgare.

  • Förslag till kycklingburgare är med hamburgerbröd, majonnäs eller hamburgerdressing, sallad, tomat, rödlök och saltgurka.

4 portioner, fyra stora kycklingburgare eller åtta mindre kycklingbiffar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 500 gram kycklingfärs
  • 1 äggula
  • 1 dl riven mozzarellaost
  • 3 msk riven parmesan
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk grädde
  • 4 msk msk smör och olja att steka i

Tillagning

  1. Börja förbereda övriga tillbehör ex. klyftpotatis om du vill ha det till.
  2. Blanda kycklingfärs med äggula, riven mozzarella, riven parmesan, salt, svartpeppar och grädde i en skål till en jämn smet. Provstek gärna en liten bit för att se om du vill ha mer salt och peppar.
  3. Forma fyra stora hamburgare eller åtta biffar av färsen.
  4. Stek kycklingburgarna eller biffarna i smör samt olja några minuter på varje sida. Sänk värmen och genomstek dem några minuter till.
  5. Servera med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 3.8 (9 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 205 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-11-23

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.