Kycklingburgare
Grillade burgare med kycklingfärs blir gott som vanliga hamburgare.
Tillagning
- Börja förbereda önskade tillbehör som ex. klyftpotatis.
- Tänd grillen (burgarna kan också stekas på spisen i stekpanna eller grillpanna).
- Skala och hacka lök fint. Hacka bladpersilja.
- Blanda lök, bladpersilja, pressad vitlök, salt och peppar med kycklingfärsen i en bunke.
- Tillsätt ägg samt maizena och blanda till en jämn färs med en slev.
- Ställ i kylen och förbered tillbehören: Skiva bröd och pensla med olivolja. Skölj tomater och skiva dem. Skölj sallad och skär eller riv i mindre bitar. Skala, dela och strimla rödlöken.
- Stek eller grilla ev. en liten provbit av kycklingfärsen och smaka av med ev. mer salt och peppar.
- Smörj händerna med lite olja och forma fyra stora hamburgare eller åtta mindre och lägg upp på en oljad bricka.
- Grilla kycklingburgarna på varje sida i ca 3-4 minuter tills de fått fin färg och är genomstekta. Höj förslagsvis gärna gallret och låt de steka på lägre värme i 5 minuter extra så att de blir genomstekta.
- Grilla bröden någon minut på varje sida så de får lite färg utan att brännas.
- Servera kycklingburgarena förslagsvis så här: Lägg upp ett bröd underst, klicka på och bred ut majonnäs, lägg på sallad, burgare, skivade tomater samt överst strimlad rödlök. Toppa med ett bröd överst. Du kan ev. dela brödet diagonalt och lägga i kors överst.
Serveringsförslag
- Du kan servera som jag gjorde med grillat surdegsbröd eller köpt eller hembakt hamburgerbröd.
- Vidare passar majonnäs, tomat, sallad och rödlök.
- Du kan också ha saltgurka och ketchup eller chilisås i burgaren.
- Köpt eller hemgjord coleslaw är också gott i eller till.
- Mer mättande blir det med klyftpotatis eller pommes eller annat valfritt tillbehör.
- Eller en god sallad som fetaostsallad med potatis.
Varianter
Istället för kycklingfärs kan du göra burgare med pulled kyckling.
Uppskattat näringsvärde per portion: 482 kcal