Kycklingfärsspett

Kycklingfärsspett med vitlök och garam masala. Du kan ugnssteka eller grilla spetten.

Istället för träspett kan du ta andra grillspett - ett tips är platta (turkiska) grillspett som har fördelen att kycklingfärsen sitter bättre fast vid grillningen.

Istället för att grillas eller ugnsstekas kan spetten också stekas i stekpanna eller grillpanna.

Spetten är goda till det mesta - du kan förslagsvis servera dem som dessa biffar med tzatziki och klyftpotatis samt tomatsallad.

5 portioner kycklingfärsspett

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 800 gram kycklingfärs
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk garam masala curry
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk matolja eller olivolja
  • 10 träspett

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader eller tänd grillen.
  2. Skala och pressa vitlöken i en bunke.
  3. Blanda i kycklingfärsen med garam masala, svartpeppar, salt och vetemjöl.
  4. Doppa händerna i lite olja och forma samt kläm till färsen runt varje spett.
  5. I ugn: lägg kycklingfärsspetten på ett grillgaller med en ugnsplåt under.
  6. Ugnsstek spetten i 20-25 minuter tills de är genomstekta. Sätt ev. på grillen några minuter på slutet och flytta upp kycklingen så att den får färg.
  7. På grillen: fördela spetten på grillgallret och låt de steka så de får yta. Pilla försiktikt loss dem, vänd dem och grilla dem runt om. Rör dem inte för mycket då de kan ramla sönder. Grilla spetten i ca 10 minuter. Grilla gärna på lägre värme på slutet. Låt gärna spetten vila några minuter i folie innan servering.
E-mail
Medel: 4.5 (10 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-16

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.