Kycklingfilé med fetaost

Introduktion och förberedelse

Fetaostfylld kycklingfilé eller kycklingbröst som är brynt och lagad i ugnen med inlagd paprika, vitlök, citron, grädde, creme fraiche, basilika och parmesanost.

Kyckling och sås i ett.

Använd gärna ett steksnöre att binda upp kycklingfiléerna med men det är valfritt.

Serveringsförslag

Varianter

Andra varianter är att rulla in kycklingen i bacon, ha på riven mozzarellaost eller ta hackad spenat eller champinjoner istället för inlagd paprika.

Kyckling med fetaost i ugnen serverad med tillbehör
Kyckling med fetaost lagar du i ugnen och får god sås från formen. Gott med valfria tillbehör. Ett förslag är med klyftpotatis och en sallad med babyspenat, vita bönor, morot och tomat som jag hade ovan.

4 portioner kyckling med fetaost

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 500 gram kycklingfilé
  • 150 gram fetaost
  • 150 gram paprikasallad typ inlagd paprika
  • 8 blad färsk basilika eller något krm torkad basilika
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1,5 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk citronjuice
  • 0,5 tärning kycklingbuljong
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 0,5 dl creme fraiche
  • 0,5 dl riven parmesan

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Förbered och sätt in klyftpotatis om du vill ha det till. Skala och klyfta fast potatis, blanda med en msk rapsolja, salta och laga i 25 minuter.
  3. Smula fetaost i en bunke. Hacka paprika och basilika grovt och blanda ihop med fetaosten.
  4. Skär en ficka i varje kycklingfilé och stoppa in ca 2 msk fetaostblandning i varje ficka.
  5. Bind ihop kycklingfiléerna med lite steksnöre.
  6. Bryn kycklingfiléerna i smör och olivolja så att de får färg på båda sidor.
  7. Lägg över i en ugnsform.
  8. Strö resten av fetaostblandningen över kycklingen i formen.
  9. Koka upp grädde, pressad vitlök, vatten, citronsaft, kycklingbuljongtärning, chiliflakes, salt och peppar i stekpannan där du stekt kycklingen. Tillsätt creme fraiche.
  10. Slå gräddblandningen över kycklingen.
  11. Strö över riven parmesan.
  12. Baka kycklingen i 15 minuter i övre delen av ugnen.
  13. Ta ut och servera med önskade tillbehör ex. klyftpotatis och grönsallad.
E-mail
Medel: 3.6 (35 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 476 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-03-29