Kyckling med fetaost

Fetaostfylld kycklingfilé som är brynt och lagad i ugnen med inlagd paprika, vitlök, citron, grädde, creme fraiche, basilika och parmesanost. Kyckling och sås i ett.
Gott förslagsvis med klyftpotatis och grönsallad av hackad babyspenat, vita bönor, tärnad tomat, riven morot, olivolja samt vinäger.
Kyckljngen blir även god med pasta som tagliatelle eller råris.
Du behöver lite steksnöre att binda ihop kycklingfiléerna med.
Andra varianter är att rulla in kycklingen i bacon, ha på riven mozzarellaost eller ta hackad spenat eller champinjoner istället för inlagd paprika.

4 portioner kyckling med fetaost

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 500 gram kycklingfilé
  • 150 gram fetaost
  • 150 gram paprikasallad typ inlagd paprika
  • 8 blad färsk basilika eller något krm torkad basilika
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1,5 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk citronjuice
  • 0,5 tärning kycklingbuljong
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 0,5 dl creme fraiche
  • 0,5 dl riven parmesan

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Förbered och sätt in klyftpotatis om du vill ha det till. Skala och klyfta fast potatis, blanda med en msk rapsolja, salta och laga i 25 minuter.
  3. Smula fetaost i en bunke. Hacka paprika och basilika grovt och blanda ihop med fetaosten.
  4. Skär en ficka i varje kycklingfilé och stoppa in ca 2 msk fetaostblandning i varje ficka.
  5. Bind ihop kycklingfiléerna med lite steksnöre.
  6. Bryn kycklingfiléerna i smör och olivolja så att de får färg på båda sidor.
  7. Lägg över i en ugnsform.
  8. Strö resten av fetaostblandningen över kycklingen i formen.
  9. Koka upp grädde, pressad vitlök, vatten, citronsaft, kycklingbuljongtärning, chiliflakes, salt och peppar i stekpannan där du stekt kycklingen. Tillsätt creme fraiche.
  10. Slå gräddblandningen över kycklingen.
  11. Strö över riven parmesan.
  12. Baka kycklingen i 15 minuter i övre delen av ugnen.
  13. Ta ut och servera med önskade tillbehör ex. klyftpotatis och grönsallad.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Mat att mingla kring

Enkel mat att mingla till eller lyxiga snittar med lite mer kärlek. Njut av ledighet, ett glas rosé, trevligt sällskap och något gott att tugga på. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer