Krämig och lyxig köttfärssås alá MAM

Krämig och lyxig köttfärssås med grädde, svamp, senap och chilisås samt annat gott i. En smakrikare köttfärssås som känns lyxig och lite festligare men ändå vardaglig och passar bra mitt i veckan.

Serveras med valfri pasta, förslagsvis spagetti. Grönsallad, gott bröd och riven parmesan passar till.

4 portioner köttfärssås

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 400 g pasta som ex. spagetti eller penne
  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 dl grädde
  • 4 msk Johnnys sötstark senap
  • 1 klyfta vitlök (pressad)
  • 2 dl hackad matsvamp (välj egen favoritsvamp)
  • 1 dl krossad tomat
  • 2 msk soja
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 msk chilisås
  • 2 tärningar köttbuljong
  • 4 krm torkad basilika
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 2 msk smör till att steka i

Tillagning

  1. Bryn färsen i smöret, tillsätt den hackade löken när färsen nästan är färdigbrynt.
  2. Tillsätt vattnet och köttbuljong tärningarna, småkoka tills vattnet nästan dunstat bort helt.
  3. Tillsätt krossade tomater, soja, senap, tomatpuré, basilika, chilisås, vitlöken, vitpeppar och svartpeppar samt lite salt. Låt hetta upp riktigt ett par minuter och rör om då och då.
  4. Koka pasta.
  5. Tillsätt svampen och sedan grädden till köttfärssåsen, låt puttra 5-7 minuter, rör om då och då. Smaka av och krydda ev efter smak.
  6. Servera köttfärssåsen med pasta.
E-mail
Medel: 3.9 (113 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-09

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.