Hummerpasta med räkor

Enkel men lyxig pasta med hummersås lagad av hummersoppa på burk, grädde, räkor, gräslök och serverad med rostad parmesan.
Istället för hummersoppa på burk kan du ta några msk hummerbuljong, mer vatten och en burk tomatsoppa.
Rostad parmesan är parmesanost som bakats knaprig i ugnen. Det är gott att garnera pastan med men kan såklart uteslutas eller ersättas med färsk riven parmesan. Parmesanost kan också bytas mot annan lagrad ost som ex. västerbottensost.

4 portioner hummerpasta med räkor

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 100 gram pasta - gärna Bucatini (ihålig spagetti)
  • 1 burk hummersoppa ex. Campbells
  • 3,5 dl vatten
  • 2,5 dl grädde
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 200 gram skalade räkor
  • 0,5 dl hackad gräslök
  • Rostad parmesan: 2 dl riven, skivad eller hackad parmesan
  • Grönsallad och bröd att servera till

Tillagning

  1. Laga rostad parmesan om du vill ha det till först: sätt ugnen på 225 grader. Riv, skiva eller hacka osten.
  2. Sprid ut osten på ett bakplåtspapper på en plåt.
  3. Rosta parmesanosten i ca 15 minuter tills den smält och fått en ljust brun färg. Ta ut och låt svalna. Bryt isär osten till lagom stora bitar.
  4. Koka vatten till pastan. Tillsätt en halv tsk salt och några droppar olja i pastavattnet.
  5. Koka pastan enligt paket - Bucatini i 8 minuter.
  6. Blanda hummersoppa, vatten, grädde, cayennepeppar, salt och vitpeppar i en kastrull och koka upp. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.
  7. Tillsätt räkorna samt hackad gräslök. Värm upp så att det sjuder. Spara ev. några tinade räkor och lite hackad gräslök till garnering.
  8. Servera pastan med hummer- och räksåsen. Blanda gärna pasta och sås i en stor kastrull eller skål.
  9. Garnera eventuellt med rostad parmesan på toppen eller färsk riven parmesan. Grönsallad och gott bröd passar också till.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer