Hummerpasta med räkor
Enkel men lyxig pasta med hummersås lagad av hummersoppa på burk, grädde, räkor, gräslök och serverad med rostad parmesan som ett litet ostsegel.
Gott med en enkel sallad eller grönsallad med sparris samt bröd till.
Tillagning
- Laga rostad parmesan om du vill ha det till först: sätt ugnen på 225 grader. Riv, skiva eller hacka osten.
- Sprid ut osten på ett bakplåtspapper på en plåt.
- Rosta parmesanosten i ca 15 minuter tills den smält och fått en ljust brun färg. Ta ut och låt svalna. Bryt isär osten till lagom stora bitar.
- Koka vatten till pastan. Tillsätt en halv tsk salt och några droppar olja i pastavattnet.
- Koka pastan enligt paket - Bucatini i 8 minuter.
- Blanda hummersoppa, vatten, grädde, cayennepeppar, salt och vitpeppar i en kastrull och koka upp. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.
- Tillsätt räkorna samt hackad gräslök. Värm upp så att det sjuder. Spara ev. några tinade räkor och lite hackad gräslök till garnering.
- Servera pastan med hummer- och räksåsen. Blanda gärna pasta och sås i en stor kastrull eller skål.
- Garnera eventuellt med rostad parmesan på toppen eller färsk riven parmesan. Grönsallad och gott bröd passar också till.
Varianter
- Istället för hummersoppa på burk kan du ta några msk hummerbuljong eller hummerkött från burk; mer vatten och en burk tomatsoppa.
- Eller laga hummersåsen med riktig hummer eller hummerkött - gör först en hummerstuvning och späd så såsig du vill ha den med pastavatten och grädde.
Garnering
Förutom hackad gräslök hade jag små ostsegel av rostad parmesan är parmesanost som bakats knapriga i ugnen. Det är gott att garnera pastan med men kan såklart uteslutas eller ersättas med färsk riven parmesan.
Att dricka till
Vill du ha vin till så passar ett kylt ekfatslagrat Chardonnay från Australien till.
Uppskattat näringsvärde per portion: 743 kcal