Hummerpasta med räkor

Enkel men lyxig pasta med hummersås lagad av hummersoppa på burk, grädde, räkor, gräslök och serverad med rostad parmesan.
Istället för hummersoppa på burk kan du ta några msk hummerbuljong, mer vatten och en burk tomatsoppa.
Rostad parmesan är parmesanost som bakats knaprig i ugnen. Det är gott att garnera pastan med men kan såklart uteslutas eller ersättas med färsk riven parmesan. Parmesanost kan också bytas mot annan lagrad ost som ex. västerbottensost.

4 portioner hummerpasta med räkor

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 100 gram pasta - gärna Bucatini (ihålig spagetti)
  • 1 burk hummersoppa ex. Campbells
  • 3,5 dl vatten
  • 2,5 dl grädde
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 200 gram skalade räkor
  • 0,5 dl hackad gräslök
  • Rostad parmesan: 2 dl riven, skivad eller hackad parmesan
  • Grönsallad och bröd att servera till

Tillagning

  1. Laga rostad parmesan om du vill ha det till först: sätt ugnen på 225 grader. Riv, skiva eller hacka osten.
  2. Sprid ut osten på ett bakplåtspapper på en plåt.
  3. Rosta parmesanosten i ca 15 minuter tills den smält och fått en ljust brun färg. Ta ut och låt svalna. Bryt isär osten till lagom stora bitar.
  4. Koka vatten till pastan. Tillsätt en halv tsk salt och några droppar olja i pastavattnet.
  5. Koka pastan enligt paket - Bucatini i 8 minuter.
  6. Blanda hummersoppa, vatten, grädde, cayennepeppar, salt och vitpeppar i en kastrull och koka upp. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.
  7. Tillsätt räkorna samt hackad gräslök. Värm upp så att det sjuder. Spara ev. några tinade räkor och lite hackad gräslök till garnering.
  8. Servera pastan med hummer- och räksåsen. Blanda gärna pasta och sås i en stor kastrull eller skål.
  9. Garnera eventuellt med rostad parmesan på toppen eller färsk riven parmesan. Grönsallad och gott bröd passar också till.
E-mail
Medel: 3 (1 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Här kan du läsa hur man lagar en massa olika recept jag gjort. Helt gratis. Jag är utbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan, har en dryckesutbildning, medlem i Gastronomiska akademiens vänner, Chaine, Slowfood, Äkta vara och Sveriges Matskribenters Förening.

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Vad ska du äta på sportlovet?

På sportlovet gillar många att sporta, äta gott och ha kul. Maten ska gå snabbt, enkelt samt passa hela familjen - som Korv Stroganoff. Den får gärna ha gott om extra energi så du orkar i backen. Här är lite tips på rätter jag själv tycker passar.

Läs mer

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - 13 februari 2018 - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer