Hummerpasta med räkor

Enkel men lyxig pasta med hummersås lagad av hummersoppa på burk, grädde, räkor, gräslök och serverad med rostad parmesan.
Istället för hummersoppa på burk kan du ta några msk hummerbuljong, mer vatten och en burk tomatsoppa.
Rostad parmesan är parmesanost som bakats knaprig i ugnen. Det är gott att garnera pastan med men kan såklart uteslutas eller ersättas med färsk riven parmesan. Parmesanost kan också bytas mot annan lagrad ost som ex. västerbottensost.

4 portioner hummerpasta med räkor

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 100 gram pasta - gärna Bucatini (ihålig spagetti)
  • 1 burk hummersoppa ex. Campbells
  • 3,5 dl vatten
  • 2,5 dl grädde
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 200 gram skalade räkor
  • 0,5 dl hackad gräslök
  • Rostad parmesan: 2 dl riven, skivad eller hackad parmesan
  • Grönsallad och bröd att servera till

Tillagning

  1. Laga rostad parmesan om du vill ha det till först: sätt ugnen på 225 grader. Riv, skiva eller hacka osten.
  2. Sprid ut osten på ett bakplåtspapper på en plåt.
  3. Rosta parmesanosten i ca 15 minuter tills den smält och fått en ljust brun färg. Ta ut och låt svalna. Bryt isär osten till lagom stora bitar.
  4. Koka vatten till pastan. Tillsätt en halv tsk salt och några droppar olja i pastavattnet.
  5. Koka pastan enligt paket - Bucatini i 8 minuter.
  6. Blanda hummersoppa, vatten, grädde, cayennepeppar, salt och vitpeppar i en kastrull och koka upp. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.
  7. Tillsätt räkorna samt hackad gräslök. Värm upp så att det sjuder. Spara ev. några tinade räkor och lite hackad gräslök till garnering.
  8. Servera pastan med hummer- och räksåsen. Blanda gärna pasta och sås i en stor kastrull eller skål.
  9. Garnera eventuellt med rostad parmesan på toppen eller färsk riven parmesan. Grönsallad och gott bröd passar också till.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Glöggdoft i luften

Dags att bjuda till glöggfest. Här hittar du tips på hemgjord glögg, tilltugg och bästa köpeglöggen.

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Tips på julöl 2017

Vid juletid hamnar vinet under granen. På julbordet står istället julöl, snaps och i vissa fall mumma. Här hittar du tips på årets utbud och smaktyper. 

Läs mer

Tipsen: Så utnyttjar du din hushållsassistent till max

För dig som älskar att laga mat är en hushållsassistent ett måste i köket. Har den dessutom en massa smarta tillbehör blir matlagningen både enklare och roligare.
Här tipsar Kenwood hur du använder den ultimata köksmaskinen Kenwood CHEF XL Titanium till max.
Detta är en annons från Kenwood

Läs mer

Sponsrat